Glad sommar!

24 juni 2024 Vi i styrelsen vill tacka för denna vår och önska en härlig sommar. När många nu är lediga kan det dröja lite längre innan du får svar på ditt ärende, både från oss i styrelsen och hos HSB Malmö. För att underlätta för dig, är det bra att känna till att du förhoppningsvis kan hitta svaret på din fråga, samt uträtta ärende digitalt.

Förhoppningsvis hittar du det du söker här på vår hemsida, alternativt vanliga frågor och svar på HSB Malmös hemsida. 

På Mitt HSB hittar du bland annat medlemsförmåner och avgiftsavier. Du har automatiskt ett användarkonto. Logga in på det här uppe till höger med BankID eller lösenord.  

Vi vill gärna även passa på att gå ut med lite mer information om vad som är på gång i föreningen samt påminna om några viktiga punkter.  

Grillning och brandsäkerhet 

För allas trevnad, använd de gemensamma grillplatserna. På balkongen är det tillåtet att grilla med elgrill endast. För grillning på uteplats är det även tillåtet med kol- och gasolgrill.  

Håll alltid ett öga på grillen medan den är tänd och ha gärna en brandsläckare eller hink med vatten i närheten. 

Efter grillningen, var snäll och lämna grillplatsen i samma fina skick som du fann den. Släng aska och kol på ett säkert sätt i de avsedda behållarna. 

Testa brandvarnare 

Se över brandvarnarna i lägenheten regelbundet och byt batterier vid behov. 

Inga saker i trapphuset 

På grund av risk för anlagd brand och framkomlighet för räddningstjänst (samt grannar) är det inte tillåtet att förvara barnvagnar, cyklar, möbler eller andra föremål i trapphusen. Ställ cyklar, barnvagnar och liknande i angivna lokaler eller i din bostad. 
 
Givetvis får du inte heller ställa ut dina sopor. Lukten sprider sig snabbt och läcker det från påsen stannar lukten dessutom kvar.  

Tips när lägenheten blir varm 

Nu under sommaren kan det bli varmt i lägenheten. På hsb.se finns en artikel på hur du kan göra det svalare. 

Det går också att aktivera en funktion i ert ventilationsaggregat som kallas “nattkylning” där aggregatet kyls med kall uteluft vid behov. Se bifogad länk för mer information. 

Ställa upp entrédörren 

Om ni har behov av att ställa upp entrédörren vid flytt eller liknande, tänk på att slå av strömbrytaren till dörrautomatiken. Annars är det risk för att automatiken går sönder om dörren ”tvingas” stå öppen. Detta skapar merkostnader för föreningen.  

Tänk även på att när dörrarna står öppna, är det ofta starka vindar som kan skada dörrarna samt risk för att obehöriga kommer in i byggnaden. Vi vill därför också uppmana att endast ställa upp dörrarna vid behov och att därefter slå på strömbrytaren igen.  

Save the date 

Nästa årsstämma kommer att hållas den 7e oktober. Lägg gärna in detta i er kalender redan nu så återkommer vi med detaljer.  

Engagera dig i styrelsen 

Inför stämman kommer valberedningen utföra sin uppgift att ge förslag på vilka som kan väljas in i styrelsen.  

Om ni är intresserade av att delta i styrelsearbetet och engagera er i föreningen? Eller vill ni nominera någon ni tror skulle passa bra i styrelsen? Nominera då er själva eller någon ni känner till styrelsen genom att kontakta valberedningen!  

Ingen avgiftshöjning  

Styrelsen har beslutat att inte höja årsavgiften inför kommande räkenskapsår.  

 

Styrelsen med förvaltningen vill tacka alla medlemmar för ett fint samarbete under våren och önska er en härlig sommar!  

Soliga hälsningar önskar 
Styrelsen i HSB Brf Vattenbrynet