Uppdatering från styrelsen

26 oktober 2022

·         Rörarbete: Under våren genomfördes en undersökning av våra stammar som visar att rören är i dåligt skick och måste åtgärdas. Vi kommer därför genomföra en Relining vilket innebär att befintliga rör förstärks i sådan utsträckning att livslängden förlängs med uppåt 50 år. Vecka 44 startar arbete med tre pilothus (Högenvägen 107-141) där Relining kommer genomföras. Tanken är att vi ska dra lärdom från dessa hus och planera övriga hus baserat på vad som funkar bra och dåligt med just dessa. Med det i åtanke kan vi inte närmare informera om hur och när övriga hus kommer beröras men när det är dags för just ditt hus kommer du bli informerad, vi återkommer under 2023. Detta är också anledningen till att flera gemensamma resurser som bastu, övernattningsrum och gemensamhetslokal endast är tillgängliga för de berörda husen under pilotperioden. I närheten av dessa hus kommer bland annat en duschvagn placeras, som då också är för de boende i de berörda husen.

·         Värmeproblem: Vi har i flera år haft problem med hur värmen färdas i och mellan husen. Detta är något vi jobbar med att förbättra och vi håller just nu på att ta fram rätt underlag för att kunna fatta beslut om vilken leverantör som ska hjälpa oss med vad. Med tanke på komplexiteten i arbete är detta tyvärr ingenting som kommer hinna lösas till den här vintern, utan projektet fortgår till nästa år. Vi har också varit tvungna att prioritera de akuta rörproblemen framför värmen. Har du stora problem med värmen – se till att alla element är luftade. Om du fortsätter ha stora besvär – kontakta styrelsen via mail eller lapp så ska vi se om vi kan hjälpa till mer.

·          Vi beställde nyligen en besiktning av våra lekplatser och har precis fått resultatet. Akuta fel beställs omgående och många andra förbättringar kommer genomföras på städdagen eller beställas under hösten.

·         En punkt som lyftes på besiktningen var leksaker på lekplatserna. Det är en säkerhetsrisk att lämna lösa föremål i fallytor på lekplatserna (t.ex. nedanför ruschkanor och gungor). För era och andra barns säkerhet – håll dessa områden fria från exempelvis hinkar och andra lösa grejer.

·         Städdagen är 2022-11-12 kl. 10-13. Vi kommer bjuda på fika under tiden och nytt för i år är att alla som deltar kommer bli inbjudna till ett tackkalas, alltså någon form av festlighet arrangerat av föreningen som tack för bra jobb. Hur och när detta kommer genomföras återkommer vi med. Om du inte kan vara med på städdagen kommer du kunna hjälpa till i veckan innan. Maila styrelsen med info om när du kan hjälpa till samt om du har något du gärna pysslar med så hjälper vi dig med vad som behövs.

·         Besiktningsrunda: Vi genomförde den årliga besiktningsrundan i september och identifierade ett antal punkter av mer eller mindre akut karaktär. Ett vanligt problem är buskar och träd som växer för nära fasaden. Tänk på att det måste vara ordentligt avstånd mellan buskar/träd och fasad så att luft cirkulerar fritt. Du som boende får gärna snygga till dina växter själv, annars kommer vi ansa dom på städdagen. Större fel som kräver åtgärd av snickare kommer beställas i samråd med vår förvaltare på HSB.

·         Belysningen: Vi har just nu problem med gatubelysningen i området och elektriker har konstaterat kortslutning. Vidare felsökning pågår och vi har för närvarande ingen tydligare info om när lamporna kan vara igång igen, men vi prioriterar att ha ett ljust och tryggt område.