Elbilsladdning utbyggnad - MÖS informerar

16 juli 2021 Styrelsen för Mölndals Övre Samfällighet (MÖS) som förvaltar alla gemensamma ytor och parkeringar i vårt område har gett följande information angående utbyggnaden av elbilsladdning:
elbilsladdning

Efter en lång utredning och planeringsfas så börjar snart arbetet med att bygga ut möjligheterna för elbilsladdning i båda garagen.

Arbetet börjar efter semestern och kommer hanteras av vår upphandlade entreprenör. Först ut är Stationsgaraget och arbetet beräknas pågå under cirka 4 veckor, därefter fortsätter installationen i Kvarnbygaraget.

Stationsgaraget

Här bygger vi om vanliga platser till 42 nya elbilsplatser. Totalt kommer Stationsgaraget efter utbyggnaden att ha 54 elbilsplatser. Platserna byggs i garage och carport och fördelas efter respektive förenings andelstal så att en rättvis fördelning mellan förningarna uppnås.

Kvarnbygaraget
Här river vi befintliga laddare och bygger om systemet med nya laddare så att vi totalt får 48 elbilsplatser i garaget. Platserna byggs på plan 1. Detta medför att en del byten av parkeringsplatser kommer att genomföras. För er som påverkas får ni information separat. Elbilsplatserna fördelas efter respektive förenings andelstal så att en rättvis fördelning mellan förningarna uppnås.

Laddare och system för debitering
Det blir dubbelladdare av märket SellPower i båda garagen. Detta möjliggör hög effekt så elbilar kan laddas likaväl som hybridbilar. Det möjliggör också individuell mätning och debitering av laddad el till självkostnadspris. Vi kommer att ha ett eget system för fakturering av elen. Mer information kring detta kommer i samband med att det är dags att registrera sig och hämta ut/registrera boendetagg för mätning av elen.

Påverkan under installationstiden
Det är inte förväntat att installationen ska medföra några påtagliga störningar men under tiden arbetet med att dra kablar och sätta upp kabelstegar pågår så behöver vi visa hänsyn och köra försiktigt runt de som arbetar. I det fall ens p-plats påverkas av installationen så kommer det gå att parkera på gästparkeringen med giltigt tillstånd. I så fall sätter entreprenören upp information i pappersform på de individuella platserna i god tid.

Jag vill ha/vill inte ha elbilsplats!
Vi kommer installera laddarna där kostnaden och de brandtekniska förutsättningarna tillåter. Det är i carport och garage för Stationsgaraget och på plan 1 i Kvarnbygaraget. Elbilsplatserna som byggs kommer att ha en subventionerad avgift under 2 år och kostar därför inget extra så länge möjligheten att ladda inte aktiveras. Står man på en nybyggd elbilsplats och väljer att inte aktivera möjligheten till laddning så kommer man dock vara tvungen att byta plats med medlem som vill utnyttja laddningen när sådan förfrågan kommer. Efter 2 år upphör subventionen.

För er som redan står i kölistan till elbilsplats så behåller ni er befintliga plats i kön, vill ni sätta upp er på kölista för elbilsplats så skickar ni ett mejl till anna.karlsson@aimopark.com.
Ange förening, lägenhetsnummer, vilken plats ni har idag samt kontaktuppgifter.

Alla andra frågor hänvisar vi till respektive styrelse samt molndalsovre@outlook.com vi kommer såklart informera löpande kring installationen och vilka steg man ska ta för att aktivera sin elbilsplats.

 


Till nyhetslistan