Uppdaterad parkeringspolicy

20 maj 2024 Vi har uppdaterat vår parkeringspolicy våren 2024, se bifogad fil nedan. Nu blir det bl.a. förbjudet att ställa fordon framför garageport i mer än 2 timmar.

Hyr du garage- eller parkeringsplats är du skyldig att följa vår parkeringspolicy. Bryter du mot dessa regler riskerar du att bli av med ditt hyreskontrakt. 

 

Allmänt 

Syftet med HSB bostadsrättsförening Runebergs parkeringsplatser och garage är att bereda föreningens medlemmar möjligheten att parkera sitt fordon på parkeringsplats eller garageplats på föreningens mark. I föreningen finns 147 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och föreningen disponerar över 29 garageplatser och 75 parkeringsplatser.

 

I de fall medlem önskar parkeringsplats och/eller garage placerar styrelsen medlemmen i kölista för att på så sätt fördela kommande lediga platser på ett rättvist sätt.

 

Parkering 

Parkering inom föreningens fastighet är endast tillåten på anvisade parkeringsplatser. 

 

Samtliga platser är till för uppställning av personbil som ägs/nyttjas (leasingbil) av boende i medlemmarnas lägenheter i föreningen. Personbilen måste vara körbar och inte avställd.

 

Överträdelse av regler nedan kommer leda till att hyresavtalet och nyttjanderätten upphör om; 

 

  • Parkeringsplatsen/garaget används till annat än avsett ändamål

  • Garage eller parkeringsplats hyrs ut i 2:hand eller på annat sätt upplåts till någon annan.

  • Uppställning av bil framför garageplats sker i mer än 2 timmar

  • Parkering avsedd för laddbar bil nyttjas av icke laddbar bil

 

Garage och parkering sägs upp automatiskt vid avflyttning från föreningen. Samtliga platser har 1 månads uppsägningstid. Önskas tidigare uppsägning kontakta styrelsen.