Allmän information Mars

15 mars 2021 Drygt ett år har vi nu anpassat våra liv efter Covid-19, ett år av begränsningar och kompromisser som krävt förståelse, tolerans och tålamod av oss alla och kommer fortsätta en obestämd tid framgent. Vardag och verksamhet ska likväl fungera, så också i vår förening. Styrelsens möten genomförs fortfarande virtuellt via Teams och efter mars månads sammankomst önskar vi att ni tar del av informationen nedan som bland annat innefattar vårstädningen, lägenhetsbesiktningar samt den viktiga årsstämman där ni som medägare har möjlighet att påverka.

Vårstädning

Liksom det gågna årets vår- och höststädning är vi av anledning av Pandemilagen och gällande restriktioner nödgade att än en gång ställa in den gemensamma städdagen. Likväl behöver vårt område underhållas och fräschas upp efter vintern. Tillsammans blir vårt område vad vi gör det till så alla insatser behövs och uppskattas av alla.

Då vi hade container för avfall i höstas ställs ingen ut i vår. Kom ihåg att du har tillgång till ett ÅVC kort med tolv fria besök per år för att avyttra avfall som inte hör hemma i vårt soprum så som miljöfarliga gods, elektronik och möbler.

HSBs entrepenad sopar trappor samt vår asfalt 29-30:e mars. Vi ber er att sopa ur era garage och parkeringsplatser innan. I garage har vi noterat kvardröjande avfallshögar som tillsammans med vägsalt orsakar korrosion och onödigt slitage på bygglag.

Plocka upp pinnar och skräp från gräsmattorna runt din lägenhet som kan orsaka skador och onödiga reparationer på våra maskiner. Våga hjälpa varandra, städar du utanför din granne kanske denne sopar lite extra grus. Stenar kan läggas intill husfasaden. 

Vi kommer att publicera flera mindre städområden på Facebook att anmäla sig till så att fler har möjlighet att boka.

Lägenhetsbesiktningar

En fastighetsvärd är enligt lag skyldig att kontrollera väsentliga delar av hus både in- och utvändigt. Bostadsrättsföreningen är fastighetsägare och styrelsen dess förvaltare som därav under våren kommer att genomföra invändig besiktning av lägenheterna..

Det som kontrolleras är i stora drag delar som tillhör:

  • vatten och avlopp
  • värmesystem
  • ventilation
  • fönster och ytterdörr till lägenhet
  • fasta elkomponenter

Efter utförd besiktning får du om du önskar en kopia på protokollet.
Om avvikelser noteras på väsentlig punkt måste den åtgärdas där föreningen alternativt den boende är ansvarig. Ansvar regleras i föreningens stadgar.

Vid besiktning behöver man kunna öppna samtliga lägenheter i lägenheten, i kök komma till avlopp under diskbänk för visuell besiktning. I tvättstuga behövs åtkomst till avstängningsventiler för vatten/värme samt IMD mätare. Befintliga förråd behöver också åtkomst.

Vi avser att börja högst upp i området och gå nedåt. Vi kontaktar dig när det är dags för just din lägenhet.

 Årsstämman

Vi påminner om årsstämman som äger rum 24:e maj 19.00 där du har möjlighet att göra din röst hörd och påverka vår förening. Hur du går till väga kan du läsa under nyhetsposten "Allmän information från styrelsen"