Föreningsstämman 2020

13 maj 2020 Som styrelsen tidigare meddelat så har föreningen skjutit upp årsstämman på grund av coronavirusets framfart över hela världen. Enligt lag så måste föreningen genomföra sin stämma senast den 30 juni.

Styrelsen har nu beslutat att genomföra stämman måndagen den 29 juni klockan 18:00 i HSB:s föreningslokal i Vallsängen.

För att minska smittspridningen av coronaviruset och sjukdomen covid-19 har en tillfällig lag införts som medger att styrelsen kan besluta om att medlemmar i en bostadsrättsförening kan poströsta inför föreningsstämma. Bestämmelsen möjliggör att antalet deltagare som närvarar personligen vid stämman kan hållas nere, samtidigt som medlemmarna får ett så stort inflytande som möjligt under rådande omständigheter.

Styrelsen har vid sitt styrelsemöte den 6 maj beslutat att röstning vid ordinarie föreningsstämma 2020 ska kunna ske genom poströstning.

Styrelsen uppmanar samtliga medlemmar att poströsta för att minska risken för smittspridning!

 

I slutet av maj månad kommer samtliga hushåll att få en formell kallelse, årsberättelse samt ett formulär med information om hur det går till att poströsta. I formuläret finns det möjligheter att avge svar på de punkter i dagordningen som går att poströsta.

 

Den som har avgett sin röst per post förs in i röstlängden och anses närvara vid föreningsstämman.