Nu börjar nästa projekt, byte av undercentraler

16 maj 2024 Vi har inte riktigt tackat av fönster projektet helt, det är några små grejer att ordna till som kvarstår, men redan nästa vecka drar vi igång med nästa stora projekt! Detta projekt kallar vi för "byte av undercentraler" och det innefattar; byte av fjärrvärmecentraler, ventiler, termostater, värmegivare och injustering av värme. Arbetet påbörjas i slutet av maj och beräknas hålla på till mitten av september 2024.

Det är Brion Rör AB och HSB Byggservice som tillsammans kommer utföra detta arbete. Anslag kommer göras i respektive trapphus under tiden arbetet påverar just ert trapphus och era lägenheter. (Se bild på tidsplanen, längre ner.)

Påverkan för er som boende: 
En huslänga kommer ta ca en vecka och under den tiden kommer man behöva att stänga av er värme under korta perioder.

Påverkan för in och ut passage genom trapphusporten: 
I arbetet ingår byte av ventiler för fjärrvärmen, dessa är placerade under golvet på bottenplan, precis innanför entrédörren. Det innebär att under arbetets gång kommer det tidvis vara mycket svårt att passera in och ut. För din och montörernas säkerhet spärras arbetsområdet av och vi ber er respektera avspärrningarna! Om ni måste passera måste montören uppmärksammas på detta, så att en säker passage kan göras. 

Påverkan i samband med lägenhetsarbete: 
Montering av värmegivare (avläsning) och byte av termostater på era radiatorer (element) samt injustering av dessa kommer genomföras vilket innebär att montörer kommer besöka er bostad vid flera tillfällen (under ca 1 veckas tid). Detta kommer att göras med huvudnyckel om ni inte är hemma i bostaden. Arbetet måste ske under inplanerad tid i just ert trapphus och er lägenhet, för att systemet sedan skall kunna fungera korrekt. Vill ni inte att montörer använder huvudnyckel ber vi er kontakta nedanstående person så snart som möjligt, så att arbetet kan planeras.

Meddela kontakperson om ni har husdjur hemma! Montörer kommer behöva tillgång till samtliga rum i lägenheten.

Kontaktperson:
Jonas Ohlsson 0725-94 84 73 
jonas.ohlsson@briongruppen.se