Installation - Temperaturgivare

29 september 2023

Lorentzon styr AB kommer till vårt område med start 9 oktober för att installera styr och övervakningssystem för styrning, energioptimering och larmhantering av värme och varmvattensystemet. Det är deras egenutvecklade programvara Styrdirigenten. Den har installerats i många andra föreningar där det har fungerat mycket bra.

Syftet med detta är at energieffektivisering vilket bidrar till att minska energikostnader och jämnare inomhusklimat.

Värmeanläggningen blir också mer lättskött då automatisk korrigering sker av värmekurvan med avseende på faktiska driftsvillkor så som aktuella interna värmetillskott, byggnadens värmelagring samt sol och vindpåverkan. Systemet blir även uppkopplad så att alla kan om dem vill övervaka det från dator, läsplatta eller mobiltelefon.

Trådlösa temperaturgivare kommer att installeras i var tredje bostad. Bifogar bild och Lägenhetsförteckning. Där kan ni se exakt vilka bostäder som kommer att få en trådlös temperaturgivare.

9 till 16 oktober kommer Lorentzon Styr AB att spendera i Värmecentralen och i Tvättstugan.

17 till 18 oktober kommer dem behöva komma in i bostäderna för att installera alla givare.

Lorentzon Styr AB kommer att använda sig av huvudnyckeln för att komma in och installera. Om du inte vill att företaget använder sig av huvudnyckeln kontakta då vår vicevärd Inger Anemo om detta.

Mer information kommer. 

  • Skärmklipp - Karta.PNG
    Skärmklipp - Karta.PNG