T-Nytt 5/2016

20 december 2016

 

Hyror år 2017: Vår förening har en stabil och god ekonomi varför det är en glädje för styrelsen att kunna meddela oförändrade hyresavgifter för kommande år 2017. Detta har ni förhoppningsvis redan kunnat konstatera via senaste utskicket av hyresavier från HSB.

 

Grannsamverkan: Föreningen har deltagit i ett informationsmöte som Brottsförebyggande rådet inbjöd till. Syftet med grannsamverkan är att ”göra bostadsområden mindre attraktiva för brottslig verksamhet genom ökad uppmärksamhet från de boende i området samt kunskap om hur man skyddar sej, vilket avskräcker och försvårar för tjuven”.  Ett tips är att man pratar med någon granne innan man åker bort några dagar så att man kan få hjälp med att få huset att se bebott ut, t.ex få snön skottad, brevlådan tömd etc.

Radonmätningen: Åtgärder för att minska radonhalten har påbörjats i lägenheterna där mätvärdena var för höga. En kompletterande radonmätning påbörjas under veckan i enplanslägenheterna eftersom den första mätningen i dessa lägenheter gjordes med en mätdosa för lite.

 

 

Parkeringen:  För våra P-platser gäller: Gäster max 24 timmar och boende max 2 timmar. Securitas, som bevakar området, bötfäller med 500 kr vid överträdelse. Är det fullt på nedre gården så hänvisas till övre gården där det finns fler P-platser att tillgå!

 

 

Upphittat: Några nycklar har lämnats till vicevärden. Återfås mot beskrivning.

 

 

Tvätthallen: Följ anvisningarna för värmefläktens inställningar. Viktigt nu när vi har temperaturer under 0-strecket så att inte vattenledningarna fryser sönder.

 

 

God Jul och Gott Nytt År !

 

 

Styrelse och vicevärd