Balkongavgift från april 2019

15 mars 2019 Balkongavgift för våra nya balkonger blir 425 kr/månad och tas ut från och med den 1 april 2019. Debiteringen kommer dock först på hyresavierna för juli 2019 och framåt. De som slipper balkongavgift första året måste lämna uppgifter till föreningen för att slippa. Vi vill också trycka på att man inte får borra eller skruva i Balcos väggar och tak.

Balkongavgift från och med april 2019

Balkongerna är nu nästan färdigbyggda. Slutbesiktning av balkongerna genomförs den 13 och 14 mars. Vi kommer därför att ta ut balkongavgifter för april månad 2019 och framåt.

Undantag för vissa som tvingats riva bort inglasningar

Undantaget gäller de som hade byggt en inglasning den 22 augusti 2012 eller senare. Dessa slipper betala balkongavgift det första året. OBS! För att du ska slippa balkongavgift måste vi få in uppgifter om detta från dig som berörs. Det vi behöver är ett dokument som styrker att inglasning är utförd, till exempel kvitto.

Balkongavgiften blir 425 kr/månad

Styrelsen har beslutat, att balkongavgift ska tas ut med 425 kr/månad. När vi räknat ihop den slutgiltiga kostnaden för balkongprojektet gör vi en ny kalkyl och tar beslut om eventuell justering av balkongavgiften.

Förskjutning av inbetalningen av balkongavgifter

Hyresavierna för april, maj och juni är redan gjorda och det betyder att balkongavgifterna inte hinner läggas in på dem. Vi kommer därför att debitera balkongavgifter dubbelt upp på hyresavierna för månaderna juli, augusti och september. Dessa månader tar vi alltså ut balkongavgifter med 850 kr (425+425 kr).

Borra eller skruva inte i Balcos väggar och tak

Vi vill understryka det som står i bruksanvisningen för inglasningen som Balco delat ut. Du får inte borra i taket, mellanväggarna (brandskydd) eller plåtbeklädnaderna som Balco monterat. Förutom att du kan skada balkongerna och deras funktion kan Balcos garanti bli ogiltig.

Ett tips för att hänga upp saker är att köpa kraftfulla magneter med krok som finns på bl.a. Clas Ohlson. Dessa fäster på t.ex. stålbalkar och stålplåt, dock inte på aluminiumplåt.

Styrelsen