Byte av lås och nycklar

04 december 2018 Låsen till våra lägenheter är utslitna och byts ut innan julen 2018.

Ett informationsblad med nedanstående innehåll har delats ut till alla medlemmar i vår bostadsrättsförening.

Alla lås till våra lägenheter ska bytas ut

Våra lägenhetslås är utslitna och behöver bytas ut. Varje månad drabbas vi av betydande kostnader för att reparera lås. Vi har därför beslutat att byta låsen och gå över till ett system som heter iLOQ.

När byts låsen?

Låsbyte sker både i vår förening och i BRF Bilen. Låsfirman börjar i BRF Bilen vecka 49. Troligen är låsbytet klart i båda föreningarna vecka 50.

Nyckelhantering

Tillsammans med den här informationen får du tre nycklar till det nya låset. För att säkert kunna ta dig in behöver du ha med dig både din gamla och din nya nyckel när du lämnar lägenheten fram tills låset är bytt.

Tillträde till lägenheterna

Vid monteringen behöver låsfirman gå in med huvudnyckel för att byta låset. Om du har djur som inte får smita ut eller av någon annan anledning inte vill att låsfirman går in när du inte är hemma, kontakta Luleå Låskonsult på telefon 0920-21 90 00.

Har du larm eller extralås?

Larma av och lås inte ditt extralås förrän lägenhetslåset är bytt. Om du anser att du inte kan göra det, kontakta låsfirman eller Christoffer så att ni kan komma överens om en lösning.

Extranycklar

Om du vill ha fler än 3 nycklar till ditt nya lås, kontakta Christoffer. Du får köpa extra nycklar för 300: - kr/st.

Kodlåsen till husportarna blir kvar

När du ska in i huset kan du använda kodlåset vid porten både före och efter låsbytet.

De gamla nycklarna

Behåll nycklarna till de gamla låsen tills du vet säkert att alla lås till källaren och andra utrymmen du ska kunna komma in i är bytta. Sedan kan du lämna de gamla nycklarna i brevlådan som är uppsatt i soprummet.

Frågor/kontakt

Christoffer når du på telefon 070-553 39 47.