Information 211129

22 november 2021 Anslagen information på anslagstavlorna

BRF Björkskatan         Informerar!!!                   2021-11-29

·       Styrelsen har lagt budget för nästa år, 2022, och beslutat om oförändrade årsavgifter och hyror.  

 

Vid budgetmöte beslutades det om underhållsåtgärder för kommande år.

·         Samtliga lägenhetsdörrar ska bytas

·         Yttre källardörrar ska bytas

·         Gamla tvättmaskiner byts ut

Information kommer att delas ut till varje hushåll då det i tid börjar närma sig för genomförande.

·       Tubus Systems har besiktat föreningens avloppsnät i höst. Resultatet visar sig vara bättre än väntat. Det innebär att åtgärd (relining) inte utförs nästa år utan skjuts till 2024.  

 

·       Föreningens bastu har varit avstängd en längre tid på grund av corona och renovering. Bastun öppnades åter igen under september och våra tappra bastubadare invigde bastun med stort leende.

 

·       Kvartersgården är inte bokningsbar då den upplåts som personalutrymmen för entreprenörer. Samtidigt pågår nu renovering av ytorna då väggar och tak målas, köket fräschas upp och ny belysning monteras. Då det är leveransproblem och material kommer första tiden in på nya året kommer lokalen att hållas stängd tills allt är på plats.  

 

·       Arbetet med renoveringen av fasader på parkeringshuset pågår för fullt. Arbetet beräknas vara klart i januari 2022 och då även slutbesiktning sker.

 

·       Lantmäteriet beslutade i våras att våra adresser som tillhör trapphusen, skulle ändras. Detta då det inte ska benämnas med A & B utan numer 1101 & 1102. Den skyltningen är utförd. Det är också monterat ny belysning till Led-armatur i trapphusentréerna och montering av ny nummerskyltning pågår.

 

·       Det har startats upp en miljö & hållbarhetsgrupp. Ett första möte hölls 5/10 där intresserade kunde närvara. Har Du intresse för detta kontaktas Katarina Kylefors, 070- 358 21 96, som är ansvarig från styrelsen.

Spannet för arbetet i gruppen kan röra sig från ordningen i våra soprum till hur vår utemiljö ska se ut.

 

·           Trivselgruppen slår ett slag för arbetet med återinförande av gårdsråd. Finner du det intressant kontaktas     Marita Larsson, maritalarsson301@hotmail.com. Gården Snödroppen hade i höstas en lyckad gårdsfest. Läs mer på föreningens hemsida under ”trivselgruppen”

 

 

 

Styrelsen och förvaltaren önskar alla Brf Björkskatans boende en Glad advent!