Nyheter i korthet!

19 mars 2021 Brf Björkskatan informerar 210322 Anslaget i tavlor vid sophusen

·       Det har hållits extra föreningsstämma 210225 genom poströstning. Frågan som behandlades var då en ny ordförande som verkar fram till årets kommande årsstämma. Föregående ordförande valde att kliva av uppdraget p g a sjukdom. Ny ordförande blev Lena Niemi.

 

·       P g a hårdare Coronarestriktioner för fastighetsägare fattade styrelsen beslut om att stänga bastu och kvartersgård från 210201. Dem öppnas då regeringen kommer med lättnader.

Under tiden ytorna är stängda kommer dem att renoveras. Basturenoveringen är påbörjad. Kvartersgården kommer att målas om och köket snyggas till och påbörjas inom kort.

                     

·       Föreningen har sedan en tid tecknat avtal med Väktarskolan om störningsjour. Kontakt: Väktarskolan kontaktas via: 010-150 80 00.

Försök i första hand med en fredlig lösning genom att samtala med den störande grannen, innan man kontaktar störningsjouren, dock ej om du känner osäker på situationen eller hotad.

Det är viktigt att vi alla medlemmar känner oss trygga och säkra och bidrar till det trivsamma goda boende alla önskar sig.

Vid en utryckning genereras en kostnad för föreningen.  Föreningen tar kostanden vid första konstaterade störningen. Inträffar det inom kort ytterligare en störning som är konstaterad debiteras den som orsakat störningen kostanden för utryckningen.

 

·       Då efterfrågan av bilplatser för el/hybridbil förekommer bland medlemmarna ligger frågan aktuell för styrelsen.

Utredning om placering av platser och kapaciteten av elmatning pågår.  Så snart en hållbar lösning tagits fram tecknas avtal om utförande.

 

·       I början av februari -21 kunde det konstateras att det förekommer en läcka på Lustgården, Snövägen 101-163 på värmekulvert. Det är röret för varmvattencirkulationen som läker. Idag är det ett mindre läckage som syns i en källarnedgång. Åtgärd gjord i källaren för att samla upp vattnet. Det är provgrävt vars man trodde läckan fanns men kunde konstateras att så var inte fallet. Fortsatt läcksökning och grävning fortsätter senare i vår då marken tinat.

·       Utöver ovan nämnda renoveringar kommer parkeringshusets fasader att renoveras. Arbetet med utemiljön, våra gårdar och andra ytor fortsätter i sommar.