Balkongprojektet

Nu börjar balkongrenoveringen!

Måndag, den 5 augusti, börjar renoveringen av brf Esplanadens balkonger mot Rådhusesplanaden. Entreprenören NT Bygg kommer då att inleda arbetet med den balkongrad på 16A som ligger närmast Blå Aveny för att sedan arbeta sig vidare, balkongrad för balkongrad, i riktning mot Järnvägstorget.

Preliminärt kommer renoveringen av balkongerna att ta cirka en månad. Exakt hur lång tid projektet kommer att ta är dock omöjligt att säga i förväg, allt beror på hur svårt skadad var och en av balkongerna visar sig vara och hur stor del av betongen som därför måste bytas ut. Styrelsen återkommer med information om hur renoveringen fortskrider.

För de lägenhetsinnehavare som har balkong mot Rådhusesplanaden gäller följande:

*Det är respektive lägenhetsinnehavares ansvar att se till att möbler och annan lös inredning (t ex trall och mattor som lagts på betongen) avlägsnas från balkongen innan arbetet påbörjas. Om balkongen inte är röjd innan arbetet med respektive balkong börjar kommer lägenhetsinnehavaren att debiteras för den merkostnad som uppstår.

*Balkongdörrarna kommer att blockeras utifrån när arbetena med respektive balkongrad inleds. Detta görs av säkerhetsskäl, eftersom balkongräcket kommer att avlägsnas i samband med renoveringen.

*Den lägenhetsinnehavare som vill fortsätta att använda balkongen fram till dess att arbetena når den egna balkongraden är fri att göra så. Fortfarande gäller dock att balkongen ska vara röjd när arbetena med balkongraden inleds!

 

Styrelsen för Brf Esplanaden