Mars 2020

Terrasser i behov av renovering

Det har konstaterats att de terrasser som hör till lägenheterna högst upp i våra hus nu måste ses över. Det finns sprickor i de nu ganska gamla ytskikten vilket innebär risk för läckage till de delar av fastigheterna som finns under terrasserna. Styrelsen har beslutat att utreda hur ytskikten skulle kunna renoveras – någon tidsplan för när detta kan ske finns ännu inte.

Styrelsen har också beslutat att den provisoriska värmekabel som finns på terrasserna och som ska minska risken för att golvbrunnarna fryser igen ska förläggas på ett bättre sätt än vad som nu är fallet.

 

Grindarna mellan gatan och innergården åtgärdas

Låsen på grindarna till passagen (den sk portiken) mellan innergården och Rådhusesplanaden har varit ur funktion stora delar av vintern, trots upprepade försök till reparationer. Nu kommer låsen att byggas om så att de det ska fungera bättre. När ombyggnaden är genomförd kommer Iåsen att kunna öppnas inte bara med nyckeln utan även med den rödrosa tagläsaren och med kod.

Grindarna kommer fortsättningsvis att vara öppna alla dagar mellan kl 0700 och 1900 och låsta övriga tider.

 

Com Hem släcker analoga sändningar

Com Hem har aviserat att man den 26 maj kommer att släcka de analoga TV-kanaler som finns i vårt utbud och att detta utbud alltså i fortsättningen blir helt digitalt.

Förändringen innebär att den som har en TV med både digtal och analog mottagning måste se till att TV:n fortsättningsvis är inställd på digital mottagning. Den som har en äldre TV-apparat som saknar digital mottagning behöver skaffa en nyare apparat alternativt komplettera sin gamla TV med en digitalbox.

För frågor kontakta Com Hems support, tel 90222.             

 

 Styrelsen för Brf Esplanaden