Februari 2021

Dags att lämna in motioner till årsstämman

Det är dags att lämna in eventuella motioner till Brf Esplanadens årsstämma, som kommer att äga rum i början av juni. Motioner ska vara styrelsen tillhanda senast den 5 mars och lämnas i styrelsens brevlåda i entrén till 16A. När det gäller den kommande årsstämman så pekar den nuvarande coronasituationen på att det blir poströstning även vid årets stämma. Mer information om formerna för poströstningen, liksom datum för stämman, kommer längre fram.

 

Nyordning på gång i sophuset

Den nybildade Minnets samfällighetsförening har nu börjat sitt praktiska arbete och vid det senaste styrelsemötet beslutades om en nyordning när det gäller sophuset.

Nyordningen innebär att de boende och näringsidkarna (varav merparten återfinns i Brf Bågen) kommer att få var sin halva av sophuset (se den bifogade skissen). De båda halvorna kommer att skiljas åt med en gallervägg och de boende kommer att använda den nuvarande entrén, medan näringsidkarna kommer att använda dörren som vetter mot Vasagatan. Eftersom näringsidkarna hanterar stora mängder kartonger och annat förpackningsmaterial kommer en komprimator att placeras i deras halva av sophuset (komprimatorn är enbart avsedd för näringsidkarna). Omedelbart till höger om de boendes entré kommer det, som nu, att finnas plats för batterier, lampor mm.

Teckenförklaring

PF                 = pappförpackningar
P                   = plastförpackningar
SH                = hushållssopor
MA               = bruna påsen
M                 = metallförpackningar
OG               = ofärgat glas
FG                = färgat glas
T                   = tidningar

 

I samma projekt ingår också ommålning och viss allmän uppfräschning av sophuset. Arbetet kommer att genomföras under våren.

Styrelsen