INFORMATIONSBREV

15 september 2020

Nu finns ett nytt informationsbrev som vi har delat ut i alla brevlådor och kan läsas här.

Det har kommit några frågor om vilka dörrar det är på förslag och vilka klassningar de har. Till de som har lägenhet i suterräng är det Daloc S43 och till lägenheter i markplan och loftgång är det Daloc Y43, båda dörrarna med vit in- och utsida. Skälet till att det är olika modeller är att dörrarna till suterränglägenheterna sitter i skyddad miljö medan dörrarna till lägenheter i markplan och loftgång är mer utsatta för väder och vind. Båda dörrtyperna uppfyller nu gällande krav på brand- och inbrottsskydd, och har bättre ljuddämpning än nuvarande dörrar. Även låskista och dörrtrycken kommer att bytas i samband med dörrbytet, men befintlig låscylinder flyttas över från gamla till nya dörren.

Vi är inte färdiga med vilka tillval vi eventuellt kommer att erbjuda vid bytet. Det har kommit specifik fråga om vredkåpa/låsskydd, det är inte något som diskuterats eftersom det inte kommer att finnas brevinkast på dörren.

Angående ljusinsläpp/glas i dörrarna har styrelsen två olika varianter på förslag, ett med ett rektangulärt fönster och ett med tre rektangulära fönster. Skälet till det är att släppa in ljus i hallen på lägenheten samtidigt som vi förändrar utseendet på fasaden, och göra det tydligare att vi inte är Lulebo. Därför finns inte något förslag med runt fönster. Alla fönster är frostat glas för att släppa in ljus och samtidigt förhindra insyn.

När det kommer till kostnad/ekonomi skiljer det ca 1000:- per dörr mellan de två förslagen. Vi räknar dessutom med minskad uppvärmningskostnad efter bytet. De nuvarande dörrarna är slitna och otäta plus att de har ett brevinkast med kallras som följd.