Styrelsen informerar 20160312

Här kommer en del uppsamlad och ny information.

Arbetsgrupp parkering
Arbetsgruppen finns kvar. Inriktningen är att gruppen har ett färdigt förslag inför styrelsemötet i april.

Kvarvarande husbilar
För att frigöra utrymme för fler P-platser på parkeringsytan utanför 6: ans gavel (i enlighet med en motion från 2015 års stämma), flyttar vi de kvarvarande husbilarna (3). Den mest lämpade platsen just nu är grusplanens östra del. Där har föreningen iordningställt 3 platser till höger om den gröna stolpen intill häcken. Nya avtal är upprättade och platserna disponeras under månaderna maj till och med oktober. Särskilt P-tillstånd gäller för dessa platser. Föreningen har inte för avsikt att teckna några ”nya” avtal för husbilar/vagnar.

Branddörrar till garaget
Dörrarna från fastigheterna in till garaget är så kallade brandskyddsdörrar. De är gamla, slitna och håller inte tätt enligt räddningstjänsten. Dörrarna kommer därför att bytas ut under våren.

Nya fönster i Gröna huset (V 16, 18 april)
V 16 (18 april) påbörjas fönsterbytena i Gröna huset. Allt kommer att ske i en viss turordning. Detaljinformation till alla boende och berörda kommer att distribueras och anslås när vi närmar oss V 16.

Omläggning av tak 22/24
Taken på V. Varvsgatan 22 oh 24 kommer att läggas om under sommaren. Jobbet skall vara slutfört innan kommande höst.

Nya hobbyrummet
Vi vet att många undrar hur det går med nya hobbyrummet, vi ligger efter i den tänkta tidsplanen. Projektet lever/pågår och skall vara färdigt till V 15.

Men, för att underlätta fönsterbytena i Gröna huset, kommer vi att låna ut detta utrymme till entreprenören. De behöver ett utrymme för snickerier mm under tiden.

Bastun
Av de bilagda motionerna från föregående stämma, återstår den som handlade om renovering av bastun. Innan vi gör någonting i själva bastuutrymmet vill vi titta på ventilationen. Det är inte stor idé att byta panel/lavar, om där inte finns en fungerande ventilation.

Nya anslagstavlor
Som många redan sett, blir det nya anslagstavlor i samtliga entréer i röda husen samt vid huvudentréerna i Gröna huset. Tavlorna är avsedda för föreningens information till medlemmar och boende. Monteringen påbörjas kommande vecka (V 11).

Åtgärder efter OVK
I höstas och en bit in på nya året, genomfördes en Obligatorisk VentilationsKontroll i samtliga lägenheter. Kontrollerna genererade en del åtgärder, vilka kommer att göras i ordningen Röda husen och därefter Gröna. Åtgärderna påbörjas inom kort.

Snöskottning av balkonger (viktig punkt)
Eftersom balkongerna kan komma att användas som den enda möjliga utrymningsvägen i händelse av brand, är det synnerligen viktigt att dessa hålls fria från snö, så att balkongdörrarna alltid kan öppnas. Det åligger samtliga lägenhetsinnehavare att själva skotta sina balkonger!  Det är viktigt i/på Gröna husets balkonger som har en mer öppen konstruktion och därmed samlar mer snö, det är särskilt viktigt i de översta balkongerna som dessutom saknar tak.

Brandutrustning i uthyrningsrummen
Bägge uthyrningsrummen kommer att utrustas med brandsläckare och brandvarnare.

Ljudförbättrande åtgärder i föreningslokalen
Eftersom akustiken i föreningslokalen är dålig, kommer vi att genomföra förbättringsåtgärder under våren.

Stängda dörrar i Glashuset
Eftersom hissen i glasutbyggnaden på framsidan av Gröna huset (mellan A o B ingången) är avstängd sedan en tid, har vi låst/stängt dörrarna på respektive våning.  För in/utpassage hänvisas till ordinarie entréer. Vi spar både underhåll och städning vilket gynnar alla i föreningen.

Rykte!
Det ryktas att Gröna husets balkonger skall byggas om! Det ryktet dementeras härmed!

En inglasning av dessa balkonger kräver helt nya stommar (kasetter) eftersom nuvarande konstruktion är för klen. För närvarande finns inga sådana planer!

Det var allt för den här gången!
/Styrelsen