2018-06-01

Information från styrelsemötet den 28 maj

 

Valberedning

Inför nästa års styrelsesammansättning saknas en valberedningsgrupp. Om du är intresserad, eller känner till någon som skulle kunna passa bra som valberedare.

Vårstädning

Måndag den 11 juni samlas vi nere vid grillplatsen Gläntan. Där kommer det finnas krattor, sopsäckar och övrig utrustning som behövs för att göra vårt område sommarfint. 

Container

I samband med vårstädningen kommer en container att ställas ut på grusplanen vid sophuset. Containern finns tillgänglig från måndag morgon den 11 juni till tisdag eftermiddag den 12 juni så passa på att tömma de grovsopor ni har samlat på er.

Parkeringsplatser vid gaveln av Residensgatan 6

Under vårstädningen kommer tidigare nämnda parkeringsplatser markeras om så att en rad med boendeparkering byter plats med en rad besöksparkering. Se på bilden längst ner på sidan vilka parkeringsplatser som berörs. 

Brf Varvet-Hägern 5 år

Söndag den 1 juli är det fem år sedan Brf Varvet-Hägern startade och det firar vi med att vår trogne flaggmästare Rolf Malmros hissar flaggan. Vi samlas nere vid grillplatsen Gläntan kl. 12:00 och fikar tillsammans. Samtidigt firar vi att vi den 2 mars i år köpte ut resterande lägenheter från Akelius, vilket betyder att Brf Varvet-Hägern nu äger samtliga hyresrätter i området. Informationen finns för nedladdning längst ner på denna sida.

Vicevärdskontoret semesterstängt

Även i år kommer vicevärdskontoret att hålla semesterstängt under några veckor. Riksbyggen har ännu inte meddelat vilka veckor det rör sig om och hur de kan kontaktas under den stängda perioden. Men så fort vi fått information om när i tid det ska ske, läggs aktuella datum ut under nyheter.

Västra Varvsgatan

Västra Varvsgatans markarbeten börjar snart lida mot sitt slut. Därefter kommer vägen att smalnas av och de parkeringsplatser som finns utanför gröna huset försvinner i samband med avsmalningen. Fortsättningsvis ska det endast finnas parkeringsplatser utanför O'Learys samt utanför blivande Coop (det nya höghuset som Galären bygger).

Cyklar

Den 9 juni har det gått sex månader sedan vi hjälptes åt att rensa bort cyklar från våra cykelförråd. De har hållits i förvar under ett halvår och kan nu forslas bort från området. Detta kommer göras så snart som möjligt efter utsatt datum. Det vill säga, har du inte kontrollerat att din cykel finns kvar så är det hög tid att du gör det nu för att vara säker på att den inte förs bort för gott. Det har hänt att märkningar ramlat av och felaktigt rensats bort, därför är det viktigt att du ser till din cykel innan det är för sent.

 

Utemiljön i vårt område

Utemiljögruppen har nu några förslag om vad som skulle kunna göras för vårt område har inkommit men vi tar tacksamt emot fler förslag.

Det har varit vissa funderingar från medlemmar i gröna huset om när hissen på Västra Varvsgatan 20A ska repareras. Som svar på det så är den inte tänkt att repareras. Det är inte lång tid kvar tills det blir helt nya hissar där och i huset finns det tre fungerande hissar som får räcka fram tills att de byts ut.

Hissbyten

Hissbytet på Västra Varvsgatan 24C har nu pågått i två veckor och allt flyter på enligt plan och slutbesiktningen är planerad till torsdag den 7 juni.

Markering av trappsteg

Eftersom att trapporna kommer användas mer frekvent under den period som hissbytena sker ska första och sista trappsteget för varje trappa markeras med svarta linjer för att tydligt visa var trappan börjar och slutar.

Motion om farthinder i garaget

Nu finns det nya farthinder i garaget enligt den motion som inkom från Tomas Ögren. Motionen gällde att sätta farthinder i den del av garaget som ligger under gröna huset. Dessa är nu på plats samt ytterligare ett farthinder som placerats vid ingången till Västra Varvsgatan 22.

Motion om garagets ventilationssystem

Ett arbete har påbörjats med att göra mätningar av det system vi har för att kunna arbeta vidare med vad som kan förbättras. Även denna motion var inskickad av Tomas Ögren.

Aktiviteter i vårt område
  • Vårstädning måndag den 11 juni kl. 18:00
    Vårstädning måndag den 11 juni kl. 18:00
  • De gula markeringarna symboliserar de parkeringar som kommer byta plats måndag den 11 juni.
    De gula markeringarna symboliserar de parkeringar som kommer byta plats måndag den 11 juni.
  • Kom och fika söndag den 1 juli kl. 12:00.
    Kom och fika söndag den 1 juli kl. 12:00.