2018-07-04

Information från styrelsemötet den 27 juni

Hissbyten

Hissbytena på Västra Varvsgatan 24C och 24A är nu klara. Den första hissen blev tyvärr några dagar försenad, men den andra hissen höll tiden och sattes till och med igång före helgen. Nu är det sommaruppehåll till måndag den 30 juli då arbetet med 24B börjar. 

Vårstädning

Måndag den 11 juni samladeds ett flertal medlemmar nere vid grillplatsen Gläntan för att hjälpa till med vårstädningen. Städningen blev betydligt senare i år än tidigare år. Den första gräsklippningen hade redan gjorts vilket medförde att det inte var så mycket löv som det brukar vara att kratta. Det gjorde att vi kunde lägga tid på att städa i våra nedgångar på gavlarna till de röda husen. Efteråt bjöd föreningen på korv med bröd och vi hade en trevlig pratstund nere i festivitetslokalen.

Parkeringsplatser vid gaveln av Residensgatan 6

Tidigare nämnda parkeringsplatser är nu ommärkta, information om förändringen finns under styrelsen informerar.

Brf Varvet-Hägern 5 år

Ett stort tack till alla som kom och förgyllde vår bostadsrättsförenings 5-års dag. Vi samlades vid Gläntan i ett underbart sommarväder, det var en aning blåsigt men solen värmde ändå varmt och skönt. Medan vi fikade berättade Gunder Karlsson lite historia om hur vår bostadsrättsförening kom till och vilket fantastiskt arbete som lades ner av de som var med att skapa föreningen. Den översta bilden på sidan och de tre små bilderna i slutet är från denna dag.

Valberedning

Gunder tog under Varvet-Hägern dagen även upp det faktum att föreningen står utan valberedning inför nästa års styrelsesammansättning. Det är till allas fördel att det finns en valberedning som tillsammans med övriga medlemmar försöker få fram lämpliga styrelsemedarbetare som vill engagera sig för vårt områdes intressen.

Vicevärdskontoret stängt måndagar v29 - v31

I år bestämdes att vicevärdskontoret inte kommer hålla semesterstängt, däremot kommer kontoret att vara obemannat måndagar under v29 – v31. Övriga tider hålls kontoret öppet under ordinarie öppettider.

Västra Varvsgatan

Det har kommit in skrivelser från medlemmar som är trötta och irriterade på Västra Varvsgatans ständiga arbeten och att det stundtals är nästintill omöjligt att ta sig förbi arbetsområdet. Förslag har lämnats om att öppna upp vägen genom vårt område igen. Ingen i styrelsen såg det som en optimal lösning, då det var nära att inträffa några incidenter förra gången vägen genom området var öppen. Styrelsen har dock varit i kontakt med kommunen med förslag om att istället öppna upp vägen bakom telia igen. Det förslaget ignorerades av kommunen, men de skulle kontakta Selbergs för att få dem att inte ta så mycket plats i anspråk. Vi får hoppas på att det blir bättre och att det inte är allt för länge kvar tills kommunen är klar med sina markarbeten.

Utemiljön i vårt område

Utemiljögruppen har börjat göra förbättringar i vår utemiljö. Gruppen har tillsammans med medlemmar och hyresgäster under några dagar gjort följande åtgärder:

  • Målat farthindren i området, nu syns de klart och tydligt så att vi så långt möjligt undviker att olyckor inträffar.
  • Fler farthinder är monterade i garaget.
  • Farthinder är utlagt mellan garageuppfarten och parkeringsplatsen bakom Västra Varvsgatan 24.
  • En del av möblerna i gläntan är målade så att de nu ser betydligt bättre ut.
  • Till Gläntan är det införskaffat två nya grillar och de gamla har tagits bort. På det röda vindskyddet hänger det borste som bör användas efter grillning så att det är fräscht för nästa som kommer och vill grilla. Ta gärna med en trasa och torka av den lilla bänken tillhörande grillen. Tänk: Som jag vill att grillen ser ut när jag kommer, så ska jag lämna den efter min grillning.

 

Husträffar

Till hösten planeras nya husmöten att hållas, först ut är gröna huset och Västra Varvsgatan 24. Planerat datum är onsdag den 12 september kl. 18:00. 

OBS!
Reviderad planering på styrelsemötet den 14 augusti. Först ut är gröna huset och Residensgatan 4, kalendariet är uppdaterat med korrekta uppgifter.

Lampkupor till lamporna i förråden

Det finns fortfarande förråd som saknar lampkupor runt glödlamporna. Kupor finns att hämta på vicevärdskontoret.

Trevlig sommar

Till sist vill styrelsen önska samtliga medlemmar och hyresgäster en underbar sommar och en riktigt skön ledighet. Nästa styrelsemöte är först efter sommaren den 14 augusti.

Bostadsrättsföreningen

Varvet-Hägern

5 ÅR