2018-08-15

Information från styrelsemötet den 14 augusti

Hissbyten
Hissbytet på Västra Varvsgatan 24B har gått över förväntan och hissen kan eventuellt sättas i drift redan på torsdag den 16 augusti. Onsdag den 22 augusti kommer Kone och informerar om hissbytena för Västra Varvsgatan 22.

Husträffar
Nu är samtliga husträffar inplanerade. Se i kalendariet när det är träff för just det hus du bor i. Det går även bra att klicka här:

Varmt välkomna och dela med er av era tankar och erfaraenheter.

Cykelrensning
Lördag den 17 november klockan 13:00 samlar vi ihop samtliga cyklar och övriga saker som inte hör hemma i cykelförråden. Styrelsen söker frivilliga som känner att de vill vara med och bidra med lite handlingskraft till det arbetet. Samling är i garaget med förhoppning om att så många som möjligt vill hjälpa till för att få en så smidig hantering av insamlandet som möjligt.

Nytt för i år är att även cyklar som står utanför våra portar måste märkas. Det har visat sig vara ett flertal cyklar som stått ute i året runt och det är till bekymmer för de som sköter snöröjningen till vintern. Aktiviteten finns inlagd i kalendariet under cykelrensning.

Er cykel måste alltså vara märkt senast lördag den 17 november för att ni inte ska riskera att den blir bortförd. Cykeln ska tydligt märkas med:

  •  Ert namn
  •  Er adress
  •  År 2018

HSB Ledamot
Det är nu klart att det är Jan Lundmark som blivit utsedd vara representant för HSB som ledamot i styrelsen Brf Varvet-Hägern.

Securitas
Avtalet med Securitas är omskrivet då vi tidigare har betalat för kamerautrustningen i garaget. Det gamla avtalet löpte ut den 30 juni 2018 och då tillföll kamerautrustningen Brf Varvet-Hägern. Det innebär att vi med det nya avtalet har kunnat minska våra kostnader till Securitas med ca 4.500kr i månaden samt att vi nu själva äger kamerautrustningen.

Sopning garage
Måndag den 20 augusti kommer körbanan i garaget att sopas/rengöras. Man ansvarar själv för sin egen parkeringsplats och ska se till att sopa gruset ut i körbanan innan sopningsdagen. Det finns sopar att låna i soprummet som är i garaget. Tänk på att maskinen inte kan köra nära väggar och pelare, så rengör även kring dessa för bästa resultat. Observer att alla bilar kan stå kvar i garaget och behöver inte flyttas ut.

Varm sommar
Som de flesta har märkt av så har denna sommar varit extremt över det normala. En del har hört av sig och undrat vad som gäller omkring temperaturen i lägenheterna.

Träd på kullen
I slutet av augusti kommer Luleå kommun och rensar bort de träd på kullen som de inte anser vara dugliga längre.

Asfaltslagning
Under hösten kommer ett flertal hål i asfalten att lagas. Det rör som om potthålet mellan Västra Varvsgatan 22 och 24, hål i körbanan samt lagning runt lyktstolpar på parkeringsplatserna.

Höststädning
Tid för höststädning är ännu ej bestämd och tas upp på nästa styrelsemöte den 17 september.

Grillning
Även i år ska vi grilla hamburgare, datum för det är inte bestämt men tas upp på nästa styrelsemöte den 17 september.

Garage- och p-platser
Som en del medlemmar har fått erfara så har vi inte längre några lediga p-platser varken i garaget eller utomhus. Alla externa uthyrningar är uppsagda och vi har nu kö till att få en plats inom föreningen. Det kan vara bra att tänka på det om man funderar på att skaffa bil och eventuellt kontakta HSB, som har hand om våra hyresavtal, för att kontrollera kötiderna.

Passer- och bokningssystemet
En översyn pågår om att förbättra det system vi redan har. Det finns möjligheter i det som vi tidigare inte har känt till. Tanken är att vi även ska kunna boka föreningslokal, hobbyrum, övernattningsrummen och övernattningslägenheten via våra bokningstavlor och i QT-appen för de som har funktionen i sin telefon. Det kommer även bli möjligt att kunna öppna garageporten via sin telefon som alternativ till taggen. Innan detta kan genomföras kommer en översyn av samtliga behörigheter och taggar att göras för att städa upp i systemet. Mer information kommer längre fram.

 

Valberedning
Påminner igen om att vi är utan valberedning inför nästa års val av styrelsemedlemmar. Är du intresserad eller vet någon som du anser är lämplig att jobba som valberedare, kontakta då ordförande på nr: 070-296 16 99 eller viceordförande på nr: 070-296 93 22.