2018-09-22

Information från styrelsemötet den 17 september

Hissbyten
Hissbytet på Västra Varvsgatan 24 är nu klart och återstående där är endast slutbesiktningen. Bytet på Västra Varvsgatan 22C går enligt plan och beräknas vara klar i slutet av vecka 39.

Husträffar
Nu har samtliga husträffar genomförts och längst ner på sidan finner ni de minnesanteckningar som gjordes i samband med mötena.

Cykelrensning
En påminnelse om att lördag den 17 november klockan 13:00 samlar vi ihop samtliga cyklar och övriga saker som inte hör hemma i cykelförråden. Styrelsen söker frivilliga som känner att de vill vara med och bidra med lite handlingskraft till det arbetet. Samling är i garaget med förhoppning om att så många som möjligt vill hjälpa till för att få en så smidig hantering av insamlandet som möjligt.

Nytt för i år är att även cyklar som står utanför våra portar måste märkas. Det har visat sig vara ett flertal cyklar som stått ute i året runt och det är till bekymmer för de som sköter snöröjningen. Observera att även sparkar och andra saker som finns i cykelförråden måste märkas upp för att ni ska vara säkra på att de inte rensas bort.

Er cykel/spark eller annat måste alltså vara märkt senast lördag den 17 november för att ni inte ska riskera att den blir bortförd. Det ska tydligt märkas med:
• Ert namn
• Er adress
• År 2018

De saker som förs bort den 17 november kommer att hållas i förvaring under tre månader och sedan förs de bort tillsammans med de cyklar vi rensade bort förra året.

Träd på kullen
De märkta träden ska märkas om med aktuella träd som är tänkta att fällas. Beslut om vilka träd som ska fällas tas på nästa styrelsemöte som är tisdag den 16 oktober.

Höststädning

Eftersom att höststädningen i år blir senare än vanligt, kommer vi att fokusera städningen till våra gemensamhetsutrymmen så som föreningslokal, uthyrningsrum, cykelförråd etc. Det kommer därför inte heller att bli någon grillning, men efter städningen blir det fika i föreningslokalen med förhoppning om levande musik till.

Uthyrningsrummen
Det har kommit in en del klagomål på att städningen har varit undermålig i uthyrningsrummen. Efter vår höststädning då vi kommer städa upp i rummen kommer vi bli mer uppmärksamma på att rummen städas ordentligt efter användning, annars kommer föregående lägenhet som hyrt lokalen debiteras med 500 kronor.

Parkerade bilar längs gröna huset
Inom kort kommer Västra Varvsgatan att skyltas med parkeringsförbud. Det är inte tänkt att bilar ska parkera där men kommunen har ännu inte hunnit sätta upp skyltar samt utöka parkeringsbevakningen med den gatan.

Duschkabin
Det finns en oanvänd duschkabin som fortfarande är i originalförpackning som har blivit kvar sedan Akelius tid. Det är en IFÖ Solid och den är nu till salu för 2 000 kronor. Är du intresserad kan du höra av dig till vår vice ordförande Kurt Holmkvist på nummer 070-296 93 22.

Skyltning
Det pågår en översyn för hur vi ska skylta i garage och källargångar för att lättare hitta till våra gemensahetsutrymmen så som bastu, bibliotek, uthyrningsrum etc. Detta görs i samband med att nya skyltar måste sättas upp i källargångarna för respektive trappuppgång. De förra satt på de gamla hissdörrarna och försvinner i samband med hissbytena.

Hyreshöjning
Den nya hyran är ännu inte klar, men planerat är att den ska vara förhandlad och klar till den 1 oktober. Våra hyresgäster kommer få en tilläggsavi på skillnaden då avierna för årets sista kvartal redan sänts ut.

Pumpgropen
Luleå kommun kommer inte längre att ta emot slammet från vår pumpgrop då det visat sig vara svårt att hantera den hårda fettkaka som bildas av slammet i gropen. Därför kommer vi under hösten att låta installera en cirkulationspump i gropen som gör att det inte bildas någon fettkaka. Det innebär att vi inte heller kommer behöva tömma pumpgropen, utan att innehållet i gropen hela tiden håller sig i rörelse och försvinner den vanliga vägen via VA-ledningarna.

Valberedning
Vi har två intressenter till valberedningen men saknar en tredje person. Vi söker en person som har god kännedom om personer som bor i området. Är du intresserad eller vet någon som du anser är lämplig att jobba som valberedare, kontakta då ordförande på nr: 070-296 16 99 eller viceordförande på nr: 070-296 93 22. 

Bild inskickad av medlem

Rose-Marie Isaksson på Västra Varvsgatan 22D har tagit denna bild den 20 juli och ville dela med sig av den till övriga medlemmar.