2018-10-19

Information från styrelsemötet den 16 oktober

Hissbyten
Hissbytet på Västra Varvsgatan 22C gick enligt plan och vara åter i drift den 26 september. Hissen på Västra Varvsgatan 22A startade två dagar senare än utsatt, men följer tidsplanen och kommer tas i drift under dagen.

Cykelrensning
Ännu en påminnelse till er som inte märkt upp era cyklar, sparkar, etc. om att göra det. Lördag den 17 november klockan 13:00 samlar vi ihop samtliga omärkta cyklar och övriga saker som inte hör hemma i cykelförråden. Styrelsen söker frivilliga som känner att de vill vara med och bidra med lite handlingskraft till det arbetet. Samling är i garaget med förhoppning om att så många som möjligt vill hjälpa till för att få en så smidig hantering av insamlandet som möjligt.

Nytt för i år är att även cyklar som står utanför våra portar måste märkas. Det har visat sig vara ett flertal cyklar som stått ute i året runt och det är till bekymmer för de som sköter snöröjningen. Aktiviteten finns inlagd i kalendariet under cykelrensning. Observera att även sparkar och andra saker som finns i cykelförråden måste märkas upp för att ni ska vara säkra på att de inte rensas bort.

Er cykel/spark eller annat måste alltså vara märkt senast lördag den 17 november för att ni inte ska riskera att den blir bortförd. Det ska tydligt märkas med:
• Ert namn
• Er adress
• År 2018

De saker som förs bort den 17 november kommer att hållas i förvaring under tre månader och sedan förs de bort tillsammans med de cyklar vi rensade bort förra året.

Höststädning

Lördag den 20 oktober samlas vi i föreningslokalen på Västra Varvsgatan 24E för att gå igenom vilka uppgifter som behöver utföras. I trapphusen står det att vi möts vid Gläntan, men vi har efter det bestämt att ändra det till föreningslokalen. Efter städningen samlas vi åter igen i föreningslokalen för lite fika med levande musik. Vi kommer få lyssna till Bengt Ek på Klarinett, H-L Bruun på dragspel. Om intresse finns kommer vi även att gå igenom hur en mobil tagg fungerar. Varmt välkomna.

Parkerade bilar längs gröna huset
Västra Varvsgatan är nu skyltad med angivna parkeringsplatser och vägen bevakas av kommunen. Dock är det så att kommunen endast har bevakning vardagar 9-18 och lördagar 9-15. Det innebär att vägen kan vara svårframkomlig under kvällar och helger när O'Learys har öppet. Det är väldigt olyckligt med tanke på att vägen har smalnats av till fördel för cykelväg. Det är dessvärre ingenting som vi som förening kan påverka då det är på kommunens mark. Har man synpunkter är det till kommunen som man ska vända sig till, telefonnummer 0920-45 30 00.

Hyreshöjning
Den nya hyran är satt till 1% men vi har ännu inte fått veta från och med vilket datum den nya hyran börjar gälla.

Pumpgropen
De saker som behövs för att installera cirkulationspumpen är beställda men vi har inte fått dem levererade ännu. Så snart vi fått utrustningen till oss, kommer det att göras en sista tömning av gropen för att sedan installera pumpen.

Container
Under helgen, fr.o.m. fredag den 19 oktober till måndag den 22 oktober kommer det att finnas en container på grusplanen intill soprummet. Här kan ni kasta era grovsopor, men vänligen respektera om den blir full. Vi lämnar inte saker bredvid containern utan får då som vanligt åka till Kronan med våra avfall.

Sophantering
Arbete pågår med hur vi i framtiden ska lösa vår sophantering. Soprummet i garaget kommer på sikt att försvinna då det handlar om arbetsmiljön för de som tömmer dem. Därför ser vi nu över vår hantering av sopor och hur vi kan lösa det på bästa sätt.

Till salu
Duschkabinen som nämndes den 22 september är fortfarande kvar. Än finns det möjlighet att höra av sig till Kurt Holmkvist på nummer 070-296 93 22 om intresse finns att köpa den. Den är i originalförpackning och nu sänker vi priset till endast 500 kr.

När föreningslokalen renoverades blev det kvar en del golv i obrutna förpackningar som föreningen nu säljer ut. Det är ett slitstarkt vinylgolv i plankformat, 122x20 cm och 5 mm tjockt. Golvet heter Vinylgolv Tarkett Starfloor Click 50 Cerused Oak Light Brown. Det är totalt 11,9 kvm, men ett av paketen är öppnat och där finns en skadad planka så total yta i nyskick är 11 kvm och säljs i sin helhet för 1 650 kr. Det innebär ett kvadratmeterpris på 150 kr. Kontakta Kurt Holmkvist om du är intresserad, han finns på nummer 070-296 93 22.

Fixargrupp
Det har visat sig att vi har några riktiga eldsjälar i området som har gjort många fina insatser och hjälpt till med ett flertal arbetsuppgifter, tack för ert engagemang. Ett extra stort tack till Ann-Louise Andersson som har putsat fönstren i samtliga gavelingångar till de röda husen (glasburarna), en fantastisk insats. Nedan är några av de saker som utförts.

  • Sparkering
    Det finns nu en sparkering på den gröna kullen vid vattnet. Den finns i slutet av kullen mot förskolan och där kommer man kunna låsa fast sin spark för att skona våra träd så mycket som möjligt. Under höststädningsdagen kommer den även att märkas upp med Sparkering Varvet-Hägern.
  • Skyltning
    Nu är det uppsatt nya tydliga skyltar runt om i husen som visar namn på uppgångar samt var men finner våra gemensahetsutrymmen så som bastu, bibliotek, uthyrningsrum etc. 
  • Föryngring av häck
    Bakom Västra Varvsgatan 24 finns en häck som kommer klippas ner för siktens skull. Det kommer även att planteras nya mindre häckar som inte blir lika höga.
  • Asfaltering
    Där det identifierats att det varit gropar i asfalten har man skurit bort delar för att sedan ha ersatt med ny asfalt.
  • Uthyrningsrummen
    De två uthyrningsrummen som finns på Västra Varvsgatan 24E är nu utrustade med mörkläggningsgardiner.
  • Tak över piskställ
    På gaveln mellan Residensgatan 4 och 6 har det funnits ett tak över ett piskställ. Det taket var i så dåligt skick att det var tvungen att rivas. Rivningen av taket gjordes förra veckan och är därefter bortfört.