2018-11-23

Information från styrelsemötet den 20 november 2018

Hissbyten
Hissbytet på Västra Varvsgatan 22D går enligt plan och beräknas vara i drift enligt utsatt tid. När 22D är klar kommer en slutbesiktning att utföras på de åtta hissar som då är klara. Under slutbesiktningen kommer hissarna bli stående under en stund, men än är det oklart hur lång tid de kommer att behöva på sig. Mer information kommer att anslås om avbrottet bli längre än 30 minuter.

Den 3 december flyttas arbetet över till Residensgatan 4A. Det är även tillsatt ett extra team som arbetar med Västra Varvsgatan 20A. Det jobbas på för fullt med de två sistnämnda hissarna och man gör allt för att båda ska vara klara den 21 december.

Hissbytena i stort har gått väldigt bra och än har det inte tillkommit några extrakostnader.

Cykelrensning
Cykelrensningen är avslutad onsdag den 21 november 2018 och omhändertagna cyklar förvaras t.o.m. 22 februari 2019. Anmälan är gjord till polisen.

Den nya hyran kommer att anslås av HSB.

Avgiftshöjning
Ännu ett år har styrelsen nöjet att meddela våra medlemmar att avgifterna förblir oförändrade.

Pumpgropen
Arbetet med att installera en cirkulationspump i pumpgropen har blivit försenat men är nu igång med start onsdag den 21 november.

Återsamlingsplats
Om olyckan skulle vara framme är det nu markerat med en skylt var vår återsamlingsplats för området är. Den finns ovanför parkeringsskyltarna bredvid Hägerns förskola, se bild längst ner för att se hur den ser ut.

Parkeringsgrupp
En parkeringsgrupp håller på att se över parkeringsreglerna i området. 

Garagespolning
Tisdag den 4 decemger och onsdag den 5 december kommer garagespolning utföras. Information finns längst ner på sidan och anslås av Riksbyggen under kommande vecka.

Vintercyklare
Det blir mer och mer vanligt att man väljer att cyklar under hela vintern. Därför har styrelsen beslutat att återuppta det första cykelförrådet i garaget när man kommer utifrån till att endast vara för vintercyklare så att de lätt kan komma åt sina cyklar. Dörren kommer märkas upp och om du har din cykel i det förrådet och inte tänker cykla under vintern, vänligen flytta den till något av de andra cykelförråd som finns.

Adventfika
Även i år blir det adventfika, men det blir en vecka senare än vanligt. I stället för första advent kommer det att vara söndag den 9 december kl. 13:00, d.v.s. den andra advent. I samband med det bjuds det på fika i vanlig stil, varmt välkomna och umgås.

HLR-kurs
Styrelsen har i uppdrag att se om det finns intresse för medlemmar att gå en HLR-kurs. Innan arbetet går vidare med att ta fram bästa alternativ måste vi dock få reda på det finns något intresse för det i föreningen.

Styrelsemöte
Årets sista styrelsemöte kommer hållas den 10 december.

Nya skyltar i området
  • Så här ser skylten ut för återsamlingsplatsen på parkeringen vid förskolan.
    Så här ser skylten ut för återsamlingsplatsen på parkeringen vid förskolan.
  • Denna skylt kommer hängas upp på det cykelförråd som avses för vintercyklare.
    Denna skylt kommer hängas upp på det cykelförråd som avses för vintercyklare.