2018-12-11

Information från styrelsemötet den 10 december 2018

Hissbyten
Det uppstod lite problem med hissen på Västra Varvsgatan 20A. Problemet bestod i att betongen som dörrarna skulle fästas i är för mjuk. Det fick till följd att man inte kunde använda sig av ”vanlig” metod (expanderbult), utan man måste använda sig av så kallad kemankare -  enkelt översatt limmande bultar i betong. Metoden tar längre tid eftersom att limmet måste härda innan bultarna kan belastas. Därför tog färdigställandet längre tid än planerat.

Hissbytet på Residensgatan 4A har nu pågått i snart två veckor, arbetet går enligt plan och hissen beräknas vara i drift enligt utsatt tid vilket är den 24 december. Dock gör arbetslaget allt de kan för att den ska vara färdig till den 21 december.

Garantibesiktning för Västra Varvsgatan 22 och 24 är planerad att utföras den 7 januari 2019 mellan kl. 08:00 och 12:00. När respektive hiss besiktas kommer den att vara stillastående under en kortare period.

Extrastämma
Onsdag den 16 januari kallar styrelsen kallar till extrastämma. Stämman är för att fastställa en valbereding som i dagsläget inte finns. HSB kommer anslå i trapphusen.

Cykelrensning
Ett tillägg till förra uppdateringen är att cyklarna som är omhändertagna kommer finnas kvar t.o.m. den 22 maj 2019, men efter det tillfaller de föreninger.
Har du frågor kontakta ordförande på nummer 070-296 16 99, eller vice ordförande på nummer 070-296 93 22.

Pumpgropen
Cirkulationspumpen i pumpgropen är nu installerad och klar.

Parkeringsgrupp
Parkeringsgruppen är fortfarande intresserad av att få in fler personer som hjälper till med att se över parkeringsreglerna i området. Målet är 10 deltagare med två från respektive hus. 

Garagespolning
Tisdag den 4 december spolades ena delen av garaget (den del som är närmast utfarten). Däremot var det inte möjligt att spola den inre delen onsdag den 5 december på grund av att vi varit för dåliga på att köra ut våra bilar. Det var för många bilar kvar i garaget för att sopningen skulle kunna genomföras. Nästa tillfälle blir i början på nästa år, då får vi sköta oss bättre.

Vintercyklare
En till liten påminnelse för att underlätta för de som vintercyklar. Till er som har er cykel i det första cykelförrådet i garaget när man kommer utifrån, vänligen flytta den till något av de andra cykelförråd som finns.

Träden på kullen
Styrelsen har beslutat att ta ner sju träd för att lätta upp för utsikten, se bild längst ner. Enligt Luleå kommun är ett av träden på kullen dött och det trädet kommer att fällas även om det inte står inom ett utpekat område. Det innebär att det är antingen sju eller åtta träd som till våren kommer att fällas.

Adventfika
Tack för att det kom så många till årets adventfika. Denna gång var det inte bara en julstjärna utan kaffe, glögg, lussebullar, pepparkakor, ostar och mycket mer. Det var en väldigt trevlig stund och nog fick man allt lite julstämning trots att det regnade hela dagen.

HLR-kurs
Styrelsen har fått in 12 medlemmar som anmält sitt intresse för att gå en HLR-kurs. Det är Riitta som håller i den aktiviteten och hon kommer att kontakta er som är anmälda för att stämma av tider.

QT-systemet
Från och med januari kommer det öppnas upp i systemet så att bokningar av föreningslokal, uthyrningsrum och hobbylokal kan göras från våra bokningstavlor, dator eller direkt i QT-appen. Dock kommer inte uthyrningslägenheten finnas med där tills efter hissbytena är klara.
Om du inte laddat ner QT-appen än så gör det nu, längst ner på sidan finner du en latund över hur du gör.

Fysiska taggar

Eftersom att vi i föreningen har relativt stor åtgång på taggar har styrelsen beslutat att skärpa upp tidigare beslut om att borttappade taggar och fler än två taggar per lägenhet kommer kosta 100 kronor och debiteras på avgifts- eller hyresavin.

 

Styrelsemöte
Detta var allt från styrelsen för detta år. Styrelsen tackar alla medlemmar som hjälpt till att bidra med kunskaper, arbetskraft och entusiasm.

 

Styrelsen tackar för ert förtroende och önskar er alla en riktigt God Jul och ett Gott Slut på 2018.

Träden på kullen

Siffrorna motsvarar antal träd i respektive område som kommer att fällas till våren

Nya bokningsobjekit i QT-appen

Objekten i den blå markeringen kommer per automatik att dyka upp i er QT-app i början på nästa år.