2022-01-21

Information från styrelsemötet den 20 januari 2022

Avgång från styrelsen
Fredrik har den 14 januari valt att avgå från styrelsen på grund av personliga skäl. Fredrik har haft hand om hemsidan som fortsättningsvis uppdateras av Sofie och Maria. Informationen i trapphusen kommer inom kort att uppdateras.

Flaggmästare sökes
Efter att i flera år ha hissat flaggan, har Rolf Malmros valt att lämna över uppgiften till någon annan eldsjäl i området. Det handlar om att hissa och hala flaggan vid tolv tillfällen varje år. Nästa tillfälle är den 12 mars på Kronprinsessans namnsdag. Här kan ni se de dagar som är aktuella under 2022. Om någon är intresserad av att ta över uppgiften går det bra att maila till styrelsen genom att klicka på länken "Styrelsen" längst ner på denna sida.

Sist men inte minst...
Ett stort tack till Rolf som gjort detta under så många år för vår förening.

Kalendariet och Styrelsen informerar
Kalendariet 
har öppnat upp igen, där visas inplanerade drift- och styrelsemöten. Då det även kommit in önskemål om att starta upp denna information om styrelsen informerar, ska styrelsen försöka hålla den uppdaterad med information om vad som händer i området.

Utegym
På senaste stämman fanns det en bra motion gällande önskemål om ett utegym i föreningen. Stämman avslog motionen med bl.a. motivering att kommunen håller på att se över nya platser för fler kommunala utegym.

Nu har kommunen en undersökning om var Luleåborna tycker en lämplig placering för utegym skulle vara. Vi  är en stor förening med många boende i området så om flera av er går in och röstar på den trekantiga gräsplätten vid förskolan som placering, är det stor sannolikhet att det kommer placeras ett utegym där. Det skulle vara fantastiskt om vi fick den närheten till att kunna träna utomhus. På länken nedan kommer ni direkt till Luleå kommuns sida där ni kan ange var ni önskar placering av ett utegym.

Var ska vi placera fler utegym?

Sopstationer
Planeringen var att de nya sopstationerna skulle tas i drift i mitten av januari. På grund av att vi inte har fått slutbesked ännu så har det inte kunnat genomföras. Så fort vi får ett slutbesked kommer det ut information om när man ska börja använda sig av de nya stationerna.

Det är tre nya sopstationer och man kommer endast att kunna öppna stationer som man har behörighet till. Det står på taggläsarna vem som har behörighet till respektive sopstation.

·         Boende på Residensgatan 4-6 ska kasta sina sopor i stationen som är närmast det befintliga sophuset på gården

·         Boende på Västra Varvsgatan 22-24 ska kasta sina sopor i stationen som är mellan föreningslokalen och grillplatsen (Gläntan)

·         Boende på Västra Varvsgatan 20 ska kasta sina sopor utanför garageinfarten. Tänk på att inte blockera med era bilar där så det blir problem med in- och utpassage till garaget

I samband med att de nya stationerna tas i drift kommer även vissa fraktioner att förvinna. De fraktioner som inte längre kommer finnas kvar är hemelektronik, restavfall, glödlampor och batterier. Dessa fraktioner får man själv ombesörja att åka till Risslan (den nya återvinningsstationen) med. Kompostpåsar finns att hämta ur en stor trälåda i garaget, den står framför biltvättarna.

Routrar och tv-boxar
Nu har vi haft utdelning routrar och tv-boxar vid sju olika tillfällen, men det är fortfarande många som inte har hämtat ut sin utrustning. Uppgiften är nu tilldelad Riksbyggen så för er som ännu inte hämtat ut paketen är det på vicevärdskontoret, onsdagar kl. 17:00 - 19:00 ni kan göra det. Tänk på att kolla upp vad ni har för lägenhetsnummer (det står på er ytterdörr), ta med legitimation och en påse att bära paketen i.

För er som behöver kontakta Telia med hjälp av installation så finns det ett specifikt nummer som ni ska ringa för att boka in en tid. Det numret finns i dokumentationen som ni får med er. Det fungerar inte att ringa Telias vanliga kundtjänstnummer, utan det är angivet nummer som ska användas. 

Vattenskador
Nu är vi i slutskedet med att få i gång renoveringarna av vattenskadorna som framkom via besiktningen som gjordes för ett par år sedan. Ni som fått protokoll om saker som behöver åtgärdas kommer att bli kontaktade av HSB för att kolla status om vad ni själva eventuellt har åtgärdat eller vad som kvarstår. HSB ringer fån ett nummer som börjar på 010, så svara om ni får ett sådant samtal.

I första hand kommer boende på Residensgatan 4 och Västra Varvsgatan 22 att bli kontaktade.

Mer information kommer när planeringen för utförandet är klar.

Gröna husets tak
Bygget var planerat att vara klart i mitten av februari, men när man påbörjade rivningen av det gamla taket upptäcktes det att bjälklaget var fuktigt och behövde torkas ut innan arbetet med det nya taket kunde påbörjas. På grund av det har planeringen skjutit framåt i tiden och är nu beräknat att vara klart i mitten av april.

Cykelrensning
Det har kommit in frågor gällande cykelrensning och det kommer planeras in en sådan under perioden då de flesta har tagit ut sin cykel för sommaren. Det kommer underlätta rensningen då det är svårt att göra när alla cyklar är inställda för vintern. Mer information om det kommer längre fram när det börjar bli aktuellt.

Uthyrningslägenheten
Lägenheten på Västra Varvsgatan 20B är fortfarande stängd för bokning och kommer att vara det under den tid som vi håller på med vattenskador. Däremot går det att boka de två uthyrningsrummen på Västra Varvsgatan 22E.

Friskvårdsrummet
Reglaget på löpbandet som styr hastigheten är ur funktion. Lars Hallberg har tagit på sig uppgiften att beställa och montera en ny potentiometer som behövs för att hastigheten ska kunna regleras som den ska igen.

Förvaltaravtal
Våra nuvarande tekniska och administrativa avtal med Riksbyggen går ut den 31 augusti 2022 och inom styrelsen har vi börjat titta på kriterier för ett nytt avtal. Målet är att ett nytt avtal ska vara beslutat, påskrivet och klart innan nästa föreningsstämma.

Nycklar med tagg
Det har framkommit att många inte vet om att våra nycklar innehåller en tagg. Det betyder att man inte behöver ha både nyckel och en lös tagg på sin nyckelknippa. Den grå brickan som man håller i har taggfunktion och går lika bra att använda som en vanlig lös tagg. Har man däremot köpt extranycklar som har en blå bricka så är det ingen taggfunktion i dem.

Garageplatser
Eftersom vi har många vakanta platser i garaget har styrelsen beslutat att man kan hyra en extraplats i garaget. Dock är det endast en månads uppsägningstid på en andra platsen så att de lätt går att sägas upp av föreningen om situationen skulle förändras och vi får brist på platser.

Fritidsgruppen informerar
Handarbetsträffarna pausar tills smittrisken minskar. Gruppen återkommer med ny information när träffarna kan återupptas igen.

Valberedningen
Valberendningen har påbörjat sitt arbete om tillsättning av styrelsemedlemmar. Är du nyfiken på att veta mer om vad det innebär att sitta i styrelsen? Ta då kontakt med Monika eller Runo i valberedningen.

Monika Almgren (Sammankallande) 070-355 15 23
Runo Öström (Ledamot) 072-202  55 52