2022-02-25

Information från styrelsemötet den 24 februari 2022

Fjärilen 3
Som flera redan har sett via media, har Galären skickat in förslag om ändring av detaljplan till kommunen. Fastigheten det handlar om är Fjärilen 3, och på den finns i dagsläget ett gult tegelhus på två våningar. Längst ner på denna sida finner ni information från Galären till grannar samt ett PM om vad Galärens förslag handlar om. Frågor har redan kommit in till styrelsen om överklagan, men än så länge är det endast ett förslag som skickats till kommunen. Det är när kommunen tagit fram ett beslut om detaljplaneändring och skickat ut det för samråd man som sakägare kan överklaga beslutet. 

Flaggmästare sökes
Det är fortfarande inte någon som har anmält sitt intresse om att ta över rollen som flaggmästare. Detta innebär att så länge det inte finns någon som kan tänka sig ta över den rollen, kommer inte heller flaggan att hissas. Om du är intresserad eller har frågor kan du skicka e-post till styrelsen genom att klicka på Styrelsen längst ner på denna sida. 

Utegym
Till och med mars månad kan man rösta på var man vill att kommunen placerar utegym. Sist jag kollade så är det ca 50 som har varit med och röstat på den triangelformade gräsytan vid förskolan. Om du inte har röstat än så passa på att göra det innan det är för sent. Rösta genom att följa länken nedan till kommunens sida.

Var ska vi placera fler utegym? (OBS! Röstningsperioden är slut)

Sopstationer
Tyvärr har dessa blivit försenade i omgångar på grund av olika anledningar i handläggningen. De borde ha kunnat vara i drift sedan mitten av februari, men nu ser det ut som mitten av mars på grund av de missar som gjorts.

Mer information kommer så snart det finns ett datum för driftsättning.

Telia
Under en längre tid har det varit problem med att TV-bilden fryser när man tittar på direktsändning. Felet åtgärdades måndag den 7 februari, men två dagar senare kom problemen tillbaka. Måndag den 14 februari hittade Telia ett fel hos oss i vår Multicast sändning på digital TV:n som åtgärdades vid 12-tiden. Lördag den 19 februari kom felet än en gång tillbaka, felsökning pågår.

 

Vattenskador
Peter Hansson på HSB koordinerar vattenskadorna. Peter planerar i vilken turordning lägenheterna ska renoveras samt har kontakt med GLB och PEAB som utför renoveringarna.

  • Residensgatan 4 får vattenskadorna åtgärdade av PEAB
  • Västra Varvsgatan 22 får vattenskadorna åtgärdade av GLB

 

Gröna husets tak
Styrelsen har tidigare beslutat om att förbättra putsen på de två ventilationsbyggnaderna uppe på taket. Efter beslutet har det framkommit att en förbättring av putsen skulle innebära fortlöpande underhållsarbete av putsen med risk för ytterligare vattenskador längre fram i tiden. Därför har styrelsen nu fattat ett nytt beslut om att istället för att förbättra putsen, ersätter den med fasadskivor. Det kommer innebära att det blir underhållsfritt och vattentätt, samt betydligt snyggare. Längst ner på sidan kan ni se hur det kommer se ut.

Information till nya medlemmar
Det har framkommit att det felaktigt gått ut medlemsavgifter till nya medlemmar i föreningen. HSB meddelar att om någon fått medlemsavi för betalning så ska den inte betalas, HSB krediterar avgiften.

Friskvårdsrummet
Måndag den 7 februari meddelade Lars Hallberg att reglaget på löpbandet som styr hastigheten är utbytt och fungerar som det ska och att det nu är tryggt att använda löpbandet igen.

Fritidsgruppen informerar
Handarbetsträffarna återupptas varannan tisdag med början på Internationella kvinnodagen, tisdag den 8 mars kl. 13:00-15:00 i föreningslokalen.

Adjungerande ledamot
Styrelsen har beslutat att adjungera Ulf Robertsson, boende på Västra Varvsgatan 22D, till att bistå med kunskap vid beslut om nytt förvaltningsavtal.

Föreningsstämma 2022
Enligt våra stadgar, ska motioner till föreningsstämman vara inskickade senast den sista februari. Har ni idéer som bör lyftas på föreningsstämman, skickar ni in era motioner genom att använda mallen längst ner på denna sida. Styrelsen kommer endast besvara inkomna motioner som är ifyllda med mallen och skickade till info-mailen (OBS! numera lagd på is, sedan 2022-12-29), ni når den genom att trycka på Styrelsen längst ner på varje webb-sida.

Preliminärt datum för föreningsstämman är torsdag den 9 juni. Det är senare än vanligt, med tanke på att stämman brukar hållas i mitten på maj. Anledningen till att vi skjuter lite på stämman är för att styrelsen har för avsikt att ha ett nytt avtal klart innan den nya styrelsen träder in. Genom att senarelägga stämman köper vi oss lite tid till att fatta kloka beslut. 

Valberedningen
Valberedningen gör ett fantastiskt arbete och har du några funderingar, är intresserad av att gå med i styrelsen, eller så kanske du bara har generella frågor gällande styrelsearbete. Ta då kontakt med Monika eller Runo i valberedningen.

Monika Almgren (Sammankallande) 070-355 15 23
Runo Öström (Ledamot) 072-202 55 52