2022-03-25

Information från styrelsemötet den 24 mars 2022

Borttappade nycklar och taggar
Tänk på att nycklar och taggar är värdehandlingar och styrelsen vill än en gång påminna om hur viktigt det är att om man tappar bort en nyckel eller tagg så måste man meddela det till föreningen så att inte obehöriga kan komma åt i våra förrådsutrymmen, garage och gemensamhetslokaler. Nycklar och taggar kan anmälas borttappade här

Taket på Västra Varvsgatan 20
Arbetet med takbytet löper på enligt plan och som det ser ut nu beräknas arbetet med själva takbytet vara klart i mitten av april. Därefter tillkommer solpaneler och uppsättning av plattor över de gråa putsen.

Pallkrageodling
Det har blivit mer och mer populärt att odla i pallkragar nere på grusplanen och det har tillkommit så många kragar att vi behöver organisera kring dem. Därför går nu styrelsen ut med en förfrågan om det finns någon som har intresse av att bli odlingsvärd som innebär att numrera pallkragarna och skapa ett register med kontaktuppgifter till de som odlar i respektive pallkrage. Det kan ju hända att man en sommar inte känner för att odla i sin krage och då kan ju någon annan få göra det istället för att det står tomma pallkragar fyllda med ogräs. Om du är intresserad av att bli odlingsvärd kontaktar du styrelsen via länken längst ner på sidan.

Sopstationerna
De nya sopstationerna togs i drift måndag den 14 mars och soprummet vid förskolan låstes tisdag den 15 mars. Tanken var att även låsa soprummet i garaget, men eftersom det är en utrymningsväg så kunde vi inte göra det. Snabbt började ett sopberg att växa där inne då folk kastade sina sopor på golvet i det tomma utrymmet. Därför har vi ställt en sandlåda framför dörren, vilket inte är optimalt, men vi kan inte ha sopor liggandes där inne. Information om sophantering är uppdaterad både på hemsidan och i föreningens informationsblad.

Gällande soprummet i garaget har det kommit flera förslag om att göra om det till cykelförråd och styrelsen tittar på det.

Föreningsstämma
Föreningsstämman hålls i Regionhuset torsdag den 9 juni och det har kommit in sju motioner till styrelsen. Föreningsstämman samt alla andra planerade möten finns upplagda i kalendariet. Ett stort tack till alla er som sammanställde era motioner i mallen som skickades till er, det underlättar för styrelsen att hantera.

Fixargruppen
Fixargruppen är till för oss alla, de är ett gäng medlemmar som brinner för vår förening och lägger helt ideellt sin själ i att göra det trevligt i vårt område. Just nu håller de bland annat på med att rensa upp i barnvagnsförråden på Västra Varvsgatan 20, där det genom åren samlats en hel del som inte ska vara där. Rensningen kommer ske under april månad. Ett stort tack till er alla i fixargruppen som jobbar så hårt för vårt fina område.

Förvaltaravtal
Mycket av styrelsens tid går just nu till flera möten i veckan mellan tilltänkta förvaltare och styrelsen jobbar för att få till ett riktigt bra avtal till föreningens kommande år.