2022-04-22

Information från styrelsemötet den 21 april 2022

E-parkera
Lördag den 16 april gjorde e-parkera en stor förändring och appen ser nu helt annorlunda ut än tidigare. De har haft och har fortfarande problem med de kunder som har speciallösningar i appen och vi är en av dem. Den sista information som framkommit är att tillstånden borde komma igång under nästa vecka. Därefter kommer styrelsen ta fram en ny lathund för tjänsten då det kommer se helt annorlunda ut i appen mot för tidigare. Fram tills att de elektroniska tillstånden är igång får vi använda oss av de fysiska.

Brandskyddsdörrar
Som flera redan känner till har vi haft problem med dörrautomatiken till brandskyddsdörrarna in till garaget, nu senast är det dörren till Residensgatan 6 som krånglar. Styrelsen tittar på både en kort- och en långsiktig lösning. Den kortsiktiga lösningen är att få igång dörrautomatiken till Residensgatan 6 så snart som möjligt och den långsiktiga lösningen är under utredning om hur vi ska få samtliga dörrautomatiker att inte ständigt och jämt krångla.

Viktigt är dock att ingen spärrar upp dessa dörrar då det är branddörrar och det skulle vara förödande, för oss boende, om en brand i garaget bryter ut och dessa dörrar står uppspärrade.

Skyddsrum
På senaste styrelsemötet beslutade styrelsen att beställa besiktning av våra skyddsrum och se till att de är uppdaterade enligt regelverket hos MSB (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap). Ni som har skyddsutrustning i ert förråd kommer förmodligen att bli kontaktade om att låsa upp era förråd för att besiktning ska kunna genomföras. I dagsläget har vi inget datum när det kommer ske, men vi hoppas på så snart som möjligt.

Telia
Förra månadens information missades det att informera om teliaärendet. Felet som kom tillbaka lördag den 19 februari åtgärdades den torsdag den 24 februari. Sen var det lugnt en längre tid och styrelsen trodde att allt var åtgärdat. En månad senare, måndag den 21 mars kom det dock indikationer om att problemet kommit tillbaka. Fredag den 25 mars fick styrelsen besked om att Telia gjort en förändring längre upp i deras nät och efter det har styrelsen inte fått in några fler anmälningar om att bilden fryser.

Sopstationer
Styrelsen har enligt Lumires rekommendationer följande schema för tömning av de olika fraktionerna.

  • Måndag udda veckor - restavfall och brännbart
  • Tisdag jämna veckor - kartong och plast
  • Tisdag en gång i månaden - papper och metall
  • Onsdag en gång i månaden - färgat och ofärgat glas

Föreningen är precis i uppstarten av dessa stationer och måste ha lite överseende med att en del kan överfyllas innan vi kalibrerat tömningarna på ett optimalt sätt. Vi vill inte tömma oftare än nödvändigt för det orsakar onödiga kostnader och vi vill inte heller att kärlen blir överfyllda så att vi får skräp över hela vårt område. Styrelsen är medveten om att det kan vara lite stökigt till en början tills vi funnit det tömningsschema som passar vår förening bäst, men med tiden kommer det bli bra.

Soprummet i garaget
Styrelsen tittar på lite alternativa lösningar för det gamla soprummet i garaget. Det kommer att bli ett cykelförråd för vintercyklare samt passage ut för fotgängare, hur själva lösningen kommer se ut är inte klar.

Skrivelser från medlemmar
En vädjan till er som skickar in skrivelser till styrelsen. Kallelse till styrelsemöten går ut en vecka innan kommande styrelsemöte och det vore tacksamt om skrivelser kommer in innan dess så att de hinner förberedas och kommer med i den ursprungliga dagordningen samt att alla i styrelsen hinner ta del av dem i lugn och ro innan mötet. I kalendariet finns alla kända möten upplagda.

Fixargruppen
Fixargruppen gör jättemycket bra saker för vår förening, här några av de aktiviteter som pågår just nu.

  • Rensat upp i barnvagnsförråden på Västra Varvsgatan 20. Om någon saknar något från förråden går det bra att kontakta Johan i styrelsen, telefonnummer till honom finns uppsatt på dörrarna till barnvagnsrummen. De har även gjort tillsyn i barnvagnsrummen i de röda husen, men där ser det bra ut.
  • Utemöblerna har börjat tas fram och succesivt när snön smälter nere i Gläntan kommer fler möbler placeras ut i området.
  • De gamla soprummen har rensats upp.
  • Införskaffat stulna saker från föreningslokalen. Det som saknats och ersatts är toaborste, dammsugarmunstycke samt diskmedel.

Detta är endast ett axplock över vad fixargruppen gör för oss medlemmar, så ett stort tack för att ni finns och för ert engagemang. Ni gör ett fantastiskt arbete för oss boende i föreningen, det uppskattas.

Pallkrageodling
Sakta men säkert har det börjat tina upp på grusplanen där pallkragarna står, men än har ingen anmält sitt intresse om att bli odlingsvärd. Därför går nu styrelsen än en gång ut med en förfrågan om, att någon med ett intresse för odling tycker att det vore roligt, att hålla i detta. Läs mer om vad det innebär i information från styrelsen 2022-03-25.

Förvaltaravtal
Styrelsens ambition är att ha ett påskrivet avtal i mitten av maj och jobbar nu för fullt med att se till att föreningens behov tillgodoses i ett, för föreningen, bra avtal som vi kan luta oss mot.

Föreningsstämman
Kallelse till föreningsstämman torsdag den 9 juni, kommer hängas ut i trapphusen så fort alla parametrar är på plats. Det kommer ske någon gång mellan 28 april och 26 maj.