2022-06-03

Information från styrelsemötena den 12 maj och 2 juni 2022

Lite försenad information
Det har tagit längre tid än normalt innan denna information kom ut. Det har berott på att styrelsen varit fullt upptagna med att gå igenom avtalen på djupet samt diskutera för och nackdelar med de olika alternativen. Utöver det hade inte styrelsen inte fått information om allt innehåll och valde därför att vänta med publiceringen tills informationen blev mer heltäckande då detta är det sista som går ut innan sommaren.

Förvaltaravtal
Styrelsens hade för avsikt att fatta ett beslut om förvaltaravtal under vecka 20, vilket också blev gjort.

Merparten i styrelsen har varit involverade i arbetet med att få fram det bästa avtalet för föreningen. Det gäller då både ekonomiskt och funktionellt samt hur vi har upplevt samarbetet under det gångna året med de olika parterna.

Arbetet med ett nytt avtal har pågått sedan januari månad där styrelsen började med ett flertal möten med de tilltänkta parterna. Efter det har de fått erbjuda ett avtal utifrån föreningens behov och deras profession i branschen.

När anbuden kom in bedömde styrelsen att avtalen i sig var relativt likvärdiga och valde att gå vidare med det upplevda engagemanget och återkopplingen under det gångna året från anbudsgivarna. Där hade styrelsen en helt enig syn om vilken part som varit mest lyhörd och levererat bäst. Därför har nu styrelsen tecknat ett treårigt avtal med Riksbyggen där även teknisk förvaltning nu ingår, vilket föreningen saknat.

Grillning
Med uppstarten av det nya avtalet kommer Riksbyggen till hösten att bjuda på hamburgare nere på gården. Det är ännu inte bestämt något datum, men det kommer bli trevligt och har vi tur kanske vi även kan få njuta av levande musik medan vi umgås och äter hamburgare.

Hyreshöjning
Den 1 juli kommer det bli en hyreshöjning som efter förhandlingar med hyresgästföreningen landade på 1,95%.

Övernatningslägenheten
Under juni och juli månad är övernattningslägenheten öppen för bokningar igen. Den 1 augusti blir den åter spärrad på obestämd tid.

Skyddsrum
Då det är ett hårt tryck på besiktning av skyddsrum, verkar det som att en sådan inte kommer att kunna ske förrän till hösten. Men beslutet är tidigare fattat, beställning av besiktning är gjord och kommer utföras av Presto.

Sopstationer
Vid besiktningen av sopstationerna framkom det en del saker som gjorde att besiktningen inte blev godkänd. Samtliga stationer behöver kompletteras med asfaltering. Däremot kommer det krävas ett större arbete vid Residensgatan 4-6. Det är felaktig lutning på den stationen vilket gör att vatten kommer samlas i mitten. Taggläsaren ska man försöka flytta till den högra sidan så att man passerar den innan man kommer till de olika sopkärlen och blir mer lättillgänglig. HSB har meddelat att åtgärder kommer vidtas innan semestrarna. Anledningen till att det dragit ut på tiden är att man måste vänta tills kälen har gått ur marken.

Soprummet i garaget
Styrelsen har bett att få offert från HSB på två olika lösningar till soprummet, men fick endast en och den lösningen var enligt styrelsen alldeles för dyr. Styrelsen avvaktar att få in offert även på det andra alternativet.

Fågelmatning och skräp
Det har framkommit att både fågelmatning samt sopkastning skett från balkonger, det gäller främst Residensgatan 4C-D. För allas trivsel är det viktigt att vi inte slänger skräp och sopor från balkongerna och inte heller matar fåglar då de både skräpar ner och låter illa. Åtgärder kommer vidtas om detta beteende inte upphör.

Byte av brunn i garaget
Locket till den första brunnen i garaget vid infarten har gått sönder. Riksbyggen har placerat en kon över brunnen med information. Konen måste stå där, så att inga olyckor inträffar, tills problemet är åtgärdat. Åtgärd kommer ske så fort reservdelar kommit.

Askkopp vid 22:an
Askkoppen vid Västra Varvsgatan 22E kommer att tas bort då det framkommit att det är mycket fimpar där, vilket inte är lämpligt runt en lekplats. Det är även störande för de som bor på Västra Varvsgatan 22D. Eftersom det inte finns några andra askkoppar på området så anser styrelsen att det inte heller behövs någon vid just denna entré.

Nycklar och lås för hemtjänsten
Hemtjänsten håller på att installera ett helt nytt digitalt nyckelsystem (Swedlock). Installationen är i full gång på vårt område och innebär att, vid årsskiftet när allt planeras vara klart, hemtjänstpersonal inte längre kommer behöva be brukare om en egen nyckel. De kommer i stället att ha ett eget lås som monteras under iLoq låset. Lås kommer installeras på brukares dörrar, entrédörrar samt dörrar ner till källaren för att de lättare ska kunna ta sig mellan husen i vårt område.

Belysning Residensgatan 4-6 samt parkeringen
För ca en månad sedan slutade belysningen att fungera mellan husen och hela vägen ner till parkeringen. Det visade sig att säkringen hade gått, men när den byttes ut så gick den igen direkt mörkret föll och lamporna slogs på. Efter mätningar visade det sig att det är en kortslutning någonstans mellan Residensgatan 6C-D som gör att säkringen går så fort strömmen kopplas på. För att det inte ska vara mörkt mellan husen har man kopplat bort ledningarna ned till parkeringen, men detta kommer åtgärdas innan höstmörkret kommer. Lyckligtvis går vi fortfarande mot ljusare tider så felet är än så länge inte ett problem.

Container
Helgen v. 23 kommer en container placeras nere på grusplan vid boulebanan. Den kommer dit fredag den 10 juni och tas bort igen måndag den 13 juni. Containern är till för grovsopor. Brandfarligt avfall är inte tillåtet att slänga, det ska i vanlig ordning fraktas till Risslan, eller annan ÅVC.

Cykelrensning
Det kommer att ske en cykelrensning inom en snar framtid. Datum är inte bestämt ännu, men det går bra att redan nu märka upp era cyklar som står kvar i förråden med namn, adress och viktigt är att ni anger år 2022 så att det framgår att det är årets märkning. Mer information kommer samt även hängas upp på anslagstavlorna.

Klippning häckar vid VV 24
Klippning av häckarna har utförts onsdag den 18 maj. De trimmades väldigt mycket så vi får se om det finns behov till hösten att klippa dem igen eller inte.

Målning av balkongstag VV 20
När skärmtaken kom upp, blev det tydligt hur illa medfarna de övriga stagen mellan balkongerna är. Därför har styrelsen beslutat att låta måla dem under sommaren.

E-parkera
Det är fortfarande problem med tjänsten e-parkera sedan uppgradering av appen den 14 april. E-park jobbar på högtryck för att lösa problemet och har just nu lovat att det kommer vara löst under vecka 24. Så fort det är klart kommer nya lathundar tas fram och ersätta de gamla som nu finns på hemsidan.

Sparkering
Sparkeringen ska vara tömd den1 maj och det är nu hög tid att plocka in sin spark. Nu när sommaren börjar närma sig ser det väldigt skräpigt ut med en massa sparkar som står kvar.

Föreningsstämman
Styrelsen vill på minna om föreningsstämman som kommer hållas den 9 juni i Regionhuset kl. 18:00 och önska samtliga medlemmar varmt välkomna. Kallelsen hittar ni i trapphusen och i kalendariet, där finns även alla bilagor och fullmakt för nerladdning.

 Med det vill nuvarande styrelse tacka för det gångna året och önska en riktigt skön sommar.