2022-10-25

Avfallshantering får vi ha uppsyn på eftersom det har varit fullt i sopstationerna. Underlag har begärts för att överväga om vi ska ändra på turtätheten. 4.3 Fått en offert om vad elektroniska informationstavlor skulle kosta. Ett smidigt alternativ är om det är i samma system som våra befintliga som till exempel RCO.

Kundfordringar: 51,2 t kr Likvida medel: 18,3 m kr Placeringar: 966 t kr
Vi kommer att hålla budgeten men det många osäkerhetsfaktorer.
Många ekonomiska kostnader kommer nu i slutet av året men förhoppningsvis går budgeten med en liten vinst men det går att anta att vinsten blir högre. From nästa år kommer det att vara 2 prognoser/år medan i år har styrelsen 3 prognoser/år.

Styrelsen beslutar att avveckla fonderna som tidigare styrelse investerade i med hjälp av likvida medel har och ämnar att pengarna som blir över från försäljningen sätts in på likvida medel. Syftet med att sälja fonderna bygger på en principiell bedömning om att styrelsen inte ska spekulera med medlemmarnas pengar.

Överlåtelser, Upplåtelser & Andrahandsuthyrning

Överlåtelser: 3
Uppsägningar/Upplåtelser: 0/0
Andrahandsuthyrningar: 0

Status på solceller: Föreningen ska ha ett möte den 26:e okt. Entreprenören hade på förhand trott att ett visst infästningspunkter skulle behövas men när de kom fram till taket inser de att fler behövs. Firman Solar ska vara med på ett möte och ska vara i kontakt med vår takläggare. Vår ordförande vill ha ett skriftligt avtal att det kommer att vara garanti från GLB:s sida. Det finns i dagsläget en del oklarheter vilket kan påverka tidsplanen för arbetet.

Sopstationer: (HSB) säger att man har monterat en liten lucka och det är osäkert vad gäller de större luckorna. (HSB) har kontakt med BDX. Det kan vara åverkan på luckorna och ansvarsfrågan är oklar eftersom det är flera parter inblandade (Lumire, vår förening och fabrikören av sopluckorna). Höjning av stolpen för att låsa/öppna sopstationen via taggen närmast 6:an ska inte höjas (höjden lite grann är inte för låg, avvägningen för att vara tillgänglig för rörelsehindrade och inte vara för låg) och besiktningsman har sagt att det är en acceptabel höjd.

 

Status på yttertak gröna hus. Efterbesiktning nr 2 sker 4:e nov. GLB har gjort test på taket. Mer utredning kan behövas för att kunna fatta ett bra beslut. Marken nedanför är mättad med vatten pga. korr. brunnarna på gården inte tar upp vattnet. Funktionen på brunnorna behöver utredas. Styrelsen beslutar att Riksbyggen ska gå vidare med utredningen av taket på takbjällagret på garaget.

Avloppsstammarna. Mer underlag behövs eftersom det kostar väldigt mycket att renovera eller byta ut alla avloppstammar och att lösningarna kan skilja sig åt. Infodring och relining är lösningar där de befintliga avloppsstammarna bibehålls men att planera renoveringen är en komplex fråga då man måste ta ställningen till om man ska ta kök samt badrum separat, vilka hus är samt turordningen frågor som måste lösas. Många medlemmar har lagt in klinker och värmeslingor i badrum som gör att ett stambyte är nästan uteslutet samt att man förlorar tillgången till ett badrum eller kök i cirka 6 veckor. Styrelsen beslutar att gå vidare med ett erbjudande om en gratis utredning från en firma.

Entrépartiet Ett byte av entrédörren till gröna huset

Läckage i gröna huset. En kort diskussion om problemet med läckage i gröna huset.

Cykelförråd. När cykelförsäljningen är färdig då tar vi ställning till hur vi ska göra med dörrarna.

 

Airbnb. En person har hyrt ut en lägenhet via Airbnb. Styrelsen kommer att skicka en anmodan till medlemmen i brf: en. Riksbyggen kommer att skicka en uppmaning till kvinnan som hyr sin lägenhet via Airbnb.