2022-12-20

Till detta möte var även Lars Anehagen, Revisor och Monika Almgren, Sammankallande Valberedningen närvarande.

Diskussion med anledning av Siw och Marias avgång från styrelsen:

Styrelsens arbete fram till årsstämman.

Styrelsen enades om att kompensera avgången av Maria Ekholm och Siw Karlsson med adjungerade styrelsemedlemmar fram till stämman. En lämplig kandidat som framfördes av styrelsens ordförande är Ulf Lindström, med erfarenheter från uppdrag både som vicevärd och ordförande i föreningen lovat ställa upp som adjungerad och utföra de arbetsuppgifter som åläggs honom, både på dag- och kvällstid.

Arbetsbördan. Kan också minskas genom att nyttja Riksbyggens tjänster enligt befintliga avtal eller tilläggstjänster, andra uppgifter som för närvarande styrelsen tar hand om kan också läggas på andra leverantörer vid behov.

Vad kan valberedningen hjälpa till med. Efter diskussioner enades mötesdeltagarna om att även Valberedningen skall bidra till att försöka hitta adjungerade resurser när dom i början av det nya året startar sitt arbete att rekrytera styrelsemedlemmar till årsstämman.

Vilka arbetsuppgifter som de utträdande styrelsemedlammarna arbetade med har de på egen hand tagit fram i samband med deras utträde ur styrelsen. Deras uppgifter användes som referensmaterial för att diskutera vad andra medlemmar i styrelsen kan åta sig och vad tillkommande adjungerande samt tredjepartsaktörer kan bidra med. Inga beslut togs om exakt vem som tar på sig uppgifterna som Siw Karlsson och Maria Ekholm ansvarade för. Efter diskussion konstaterades att uppgifterna som systemansvarig (dels för viss användarID dels kameraövervakning), samt sedan starten på det nya fastighetsförvaltningsavtalet 2022-09-01 uppgiften att överlämna RCO och ILOCK systemen till Riksbyggen för fortsatt förvaltning var svårast att överta. Men styrelsen var eniga om och ansvarar för att uppgifterna kommer att tas hand om, oberoende av vilken person eller utförare som det slutligen blir.

God Jul önskades till styrelsemedlemmarna vid slutet av mötet.