2023-01-12

 

Ekonomi. Redovisning Resultat 2022 – ingen redovisning tillgänglig till styrelsemötet. Ulf ska reda ut om läget har förändrats.

Pågående och planerat underhåll beställt av HSB

Tak Gröna Huset. Fasadskivor. Arbetet ska enligt nuvarande plan påbörjas i mitten av januari.

Fasadbelysning. Nästa steg är att invänta en offert från Elcom
Vattenskada lgh under fläktrum Gröna huset
Läckage fläktrum Vv20B. Åtgärdat problem.

Ombyggnad av soprum. En del av åtgärderna inkluderar ett byte till en inåtgående dörr och isolera vägg. Inget styrelsebeslut är tagit om exakta åtgärder i det gamla soprummet men ett styrelsebeslut framgent väntas.

Redan monterade hissar. Statusrapport Kone Online – Ulf. Några av hissarnas dörrar är skeva. Ska hissarna bli s.k. ”smarta hissar” med givare skulle det kosta 125kr hiss/mån. Ulf har diskuterat med Riksbyggen med önskemål och ambition att felanmälan ska gå via Riksbyggen. På så vis samlas flera av felanmälningarna på en central plats och det ger oss en bättre överblick och statistik.

Underhållsplan 9.1 Förfrågningsunderlag (FFU) relining avlopp. FFU:n ska snart vara ihopskriven.
Dörrautomatik ståldörrar garage – källarkorridorer. RB anlitar HÖ och Stålsmide för justering samt montering. Montering är inte påbörjad, Ulf ska begära en tidplan.

Ytterbelysning 20A/B mot Olearys. HSB/Optima har lämnat förslag – status.
Ståldörrar från Garaget till korr Röda husen. HÖ anlitas och Stålsmide för justering och montering.
Uppdragsbekräftelse Relining, Underskriven
Diskussion om hur styrelsen går vidare ang. stora brister i leverans av avtalade förvaltningstjänster? 
Begärda ”budgetpriser” för underhållsprojekt från GLB: Yttertak 4an & 6 an med olika alternativa lösningar, sadeltak, sadeltak med fläktrum, påbyggnad 2 hela våningsplan per huskropp.

Renovering bef. Bastu. – status. Vi ska få en offert från GLB, vilket ska vara bra att få nu även om det egentligen skulle komma innan vi tog beslut om budget. Offerten kommer att bli ett bra riktvärde och om det finns utrymme i kommande budget tillåter kan det vara ett projekt det läggs pengar på. Dock ingen exakt offert men ger oss en fingervisning vad skulle kosta.

Beställd spolning och filmning avlopp. Begärt ursprunglig sammanställning av. Ulf har inte fått någon redovisning och vi har betalad men inte fått någon redovisning, leveransen av en rapport har dragit ut på tiden.

Energibesiktning – Presenteras tidigare på detta möte.
Överlämning av ansvar nyckel och passage till RB. Vad styrelsen vet för tillfället ska systemet eyelock och rco vara överlämnade. RB ska överta ansvaret för nyckel och passage drift/service.