2023-04-25

                                                                      Styrelsemöte 17, Varvet-Hägern, Luleå                                                               

Information om Solceller uppsatt och inbjudan till hockey i föreningslokalen uppsatt 2023-04-20. Info Påskhälsning mm kvar. Info Bomötet nertagen. Anslagstavlan. Information om Solceller uppsatt och inbjudan till hockey i föreningslokalen insatt 2023-04-22. Det kom 12 på hockeymatchen och var allt av att döma en succé enligt de närvarande.


Ekonomi. Resultatet än så länge visar att vi ligger 2 500 000 bättre än budget. Det är en viss osäkerhet då det kommer kostnader framledes. Det finns 20 miljoner i kassan. Styrelsen kunde tillsammans konstatera genom en bra presentation att det ekonomiska läget kan summeras som tryggt.

Kronofogden har vräkt en boende på området. Styrelsen skall besluta om tvångsförsäljning och begära att så sker innan det är lagligt och genomförs. Lägenhet och förråd tömd på säljbara föremål. Föreningens ansvar att tömma resten. Styrelsen godkänner att vi städer en mycket stökig lägenhet men låter städfirman RentAV städningen, Kronofogden kommer att betala oss. Styrelsen beslutar att städa ur lägenheten, vilket uteslutande aldrig görs, eftersom Kronofogden kommer att stå för kostnaden.

 

Pågående och planerat underhåll beställt av HSB

8.1. Tak Gröna Huset. Klart

Fasadskivor - Status klar med väggarna runt fläktrummet. Det ska göra en avsyn inom kort, besiktningsmannen är inbokad.

Korridor-, fasad- och ytterbelysning samt inglasad trapphusbelysning – status

Företaget väntar på armaturerna i korridorerna och de har även trapphusen kvar. De tänker sig göra allt i en stöt när det har alla armaturer och utrustning i deras eget lager.

Vattenskada lgh under fläktrum Gröna huset. – Status

Styrelsen informeras och håller koll på utvecklingen.

Läckage fläktrum Vv20B. – Status Förarbete imorgon.

Solpaneler Gröna husets tak. – Status. Igångsättning v 17. Förmöte ons 2023-04-26, Ulf L och Ulf R deltar.

Svea solar ska inspektera taket. Hsb ska vara på plats och göra pr för hsb och föreningen.

Ombyggnad av soprum. – Status Väntar på beställning av ytterdörr.

Redan monterade hissar. Klart 

Fortfarande ingen återkoppling till Ulf R beträffande AI – uppkoppling

Det har varit mycket fel de senaste två veckorna, styrelsen börjar bli oroliga. Är i kontakt med firman som har garanti på hissarna och de ska besiktiga hissarna. Det kan dock vara en ovanligt hög period med fel eller ett tecken på slitage eller brist på underhåll.

Åtgärd dörrautomatik VV 24C – Status. Åtgärdat, klart.

Garantiåtgärd. – Problem med att dörr ”tjärvar”, tar i tröskel VV22A. Ytterligare dörrar som behöver justeras är: 22C. 22E. 6E. 6D. Ulf R har skickat detta till ansvarig projektledare.

HSB har planer på att ”visualisering vårt solpanelprojekt. Kallat till möte på måndag 2023-04-24 för genomgång och planering. – Status

Företaget som installerar solcellerna kommer att ta fram tidplan och faktablad, till de boende. Styrelsen vill gärna få fram så att vi kan se momentan förbrukning och se hur pass självförsörjande vi är under Luleås soliga sommardagar.

 Underhållsplan

Projekt illaluktande pumpgrop i garaget. – Status.
Det luktar fortfarande illa. RB kan förhoppnings komma dit snart och starta igång arbetet.

Åtgärd väg-gupp i garaget. – Status. Offert från HÖ erhållen. Enligt beslut på möte 2023-04-18 har Ulf R skickat skriftlig beställning.

Firman ska ta fram informationsblad eftersom arbetet kräver att trafiken leds om inne i garaget. Väg-gupp i stål samt hårdplast och med halkskydd, kommer nästa och de fintliga väg-guppen kommer att bilas bort.

 

Igångsättning etapp 2 reparation vattenskadade badrum. – status Kommer att sättas i gång snart, tyvärr kunde inte arbetet startas i gång den närmsta tiden på grund av vissa omständigheter.

Montering av rostfria hörnbeslag i skadade ytterhörn i trapphusens bottenvåning och källarvåning.

Monteringen är åtgärdad och till en mycket liten kostnad av Runo/Ulf L. i Fixargruppen. Ett mycket bra jobb! De har bla. bockat stål, vilket blev proffsigt gjort.

Stopp i utvändig dagvattenledning på parkering mellan 22:an – 24.an. Swoosh lyckades få upp stocket. De hittade rötter, mest troligt ifrån Pilträdet vid grillplatsen. Ulf R beställde filmning och rengöring av ledning för att utröna om vi måste gräva upp ledningen och ev. fälla trädet. Utföres v. 17.

 Skrivelser: Inkommande/Utgående
Skriftlig uppsägning av ansvar för Friskvårdsrummet/gymmet i 6:an från Lars Hallkvist. Kjell Lindström, 6B, Nils Nilsson, 6C som fom 1 maj säger upp ansvaret och engagemanget efter 4 års ansvarstagande. Nya ansvariga finns och kan väljas om inte fler anmälar sig. Styrelsen tackar de ansvariga för ett stort engegemang.

Entreprenörsparkeringen i garaget får bara nyttja under dagtid, en skylt sätt upp.

Förvaltning Riksbyggen

Leverans Fastighetsskötsel - Diskussion om Riksbyggen leverans

Leverans Lokalvård – status. Ulf R skickat mail till RB och framfört klagomål på stora dammtussar i källarkorridorer, 2023-04-23 samt fråga om när nästa rondering skall ske, ronderingen ska ske på torsdag.

Skyddsrum. Beställning besiktningsåtgärder  – Status

Ska få en skriftlig beställning på jobbet. Vi vill ha datum när de ska utföra jobbet så att de boende kan informeras.

OVK besiktning av alla röda husen och gröna huset  – Status

Händer inget hos RB trots att det är informerade om att vi vill sätta i gång.

Lång kö för erhållande av parkeringsplats. Hur lång? Mäklare och ev. nya medlemmar klagar. Föreningens villkor? RB - Status. Ulf R undersöker med RB förbättringsförslag.

Montering ny torktumlare Residensg. – Torktumlaren har kommit men är inte monterad. – Status

Golvläggaren ska lägga ett tätskikt sedan kan den monteras.

Ytterligare en torktumlare i samma tvättstuga har kraftiga missljud. Ulf R har beställt en nya likadan med värmeåtervinning. – Status

Händer inget, vi får ingen leverans.

Statistik på förbrukning Fjärrvärme, El, Vatten 2021 vs 2022 beställt av  RB – Status, Vi väntar på statistiken.

Övriga frågor

Seniorerna vill återuppta fikamöte i Föreningslokalen utan kostnad.

Felanmälan dålig, fladdrig TV-bild i hela föreningen inrapporterat av Ulf R till Telia. Olika stora problem i olika huskroppar. Eftersom flera boenden inte fått hjälp med sina felanmälningar så har Ulf R även kontaktat Telia som bevakar att åtgärder vidtas för att motverka fel.

TV-avtal via föreningens kollektiva avtal eller inte? Telefon och mail från Telia 2023-04-21. Det finns 17 st abbonenter som har tecknat avtal med Telia separat utanför vårt kollektiva avtal. Hur gör vi med dessa? Helt solo som hyresgäst. Avvaktar med abbonenterna 17 st.

Vi har haft inbrott i dessa förråd före 2023-04-17 kl. 10 när Ulf R upptäckte detta. Inga brytmärken på ståldörrar in till lägenhetsförråd. Röd ryggsäck upphittad och omhändertagen av styrelsen.

 

Årsstämma 30 maj 2023

Mötesordförande: Kent Ögren har accepterat att vara vår mötesordförande.

Vi får låna vetenskapens hus, jättefin lokal. 4 timmar från och med 17:30