Nyhetsbrev nr 5 2024

22 maj 2024 Månadens brev med information om styrelsens arbete. Sätts upp i trappuppgångar alternativt lämnas i brevlådor hos de som bor i suterränglägenheterna under veckan!

Hej alla medlemmar,

Tack till alla som deltog på vårstädningen! Det blev riktigt fint inne på gårdarna efter att alla hjälptes åt att kratta och rensa bort saker! Redan till nästa vecka och veckan därpå finns möjlighet till ytterligare aktiviteter eftersom de förtroendevalda i föreningen kommer till alla hus för att träffa er medlemmar i era hus. Det är lite kort framförhållning men vi hoppas att många kan komma, se separat anslag för mer information om tider!

Årets cykelrensning har nu påbörjats i hus C. Styrelsen har rensat förrådet där cyklarna förvaras under 6 månader efter utrensningen vilket innebär att vi får plats med fler cyklar! Kommande hus på tur är hus N, hus O och hus R. Förhoppningen är att alla hus blir klara under 2024 och att alla hus kan rensa cyklar varje år därefter.

Efter att några incidenter inträffat på området och önskemål från medlemmar har framkommit så kommer Avarn Security att göra trygghetsronderingar på området några gånger per dygn från och med 1 juni 2024. Från och med 1 januari 2025 kommer Avarn även att ta över föreningens parkeringsbevakning och störningsjour, mer information om detta kommer till hösten 2024. Fram till årsskiftet ringer ni Securitas för störningsjour och parkeringsbevakning precis som tidigare.

Renoveringen av bastun löper på som planerat. De gamla panelerna, lavarna och bastuaggregatet är utrivet och just nu inväntar styrelsen svar på en fuktmätning som ska göras.Även de obligatoriska statuskontrollerna av lägenheterna och ventilationskontrollen löper på enligt plan, tack för ert samarbete i detta! Cirka ett och ett halvt hus är genomförda och styrelsen kommer snart att börja planera åtgärder för de brister som uppkommit.

Styrelsen har beslutat att föreningen ska delta i ett forskningsprojekt på Luleå tekniska universitet där hela Kallkällan, inklusive hyresrätterna, kommer att studeras gällande energiförbrukning. Eventuellt kommer vi att behöva några frivilliga till att genomföra ett par mätningar i lägenheter framöver så håll utkik efter mer information om detta om du är intresserad av att delta!

Framöver planerar styrelsen att fortsatt hålla brf-kontoret öppet under vissa måndagar mellan klockan 18.00 till 19.30. Nästa måndag vi planerar att hålla öppet är den 27 maj 2024. Alla datum finns på anslag vid kontoret och på föreningens webbsida under Boendeinformation → Kontoret i hus B. Välkomna att ställa frågor och lämna förslag!

Med vänliga hälsningar,

Styrelsen för brf Kallkällan


Till nyhetslistan