Nyhetsbrev nr 6 2024

16 juni 2024 Månadens brev med information om styrelsens arbete. Sätts upp i trappuppgångar alternativt lämnas i brevlådor hos de som bor i suterränglägenheterna under veckan!

Hej alla medlemmar,

Vi börjar med att tacka er alla som deltog på samråden på gårdarna! Styrelsen återkommer när vi beslutat om vilka åtgärder som ska genomföras. Under samråden var det några av er som visade intresse av att vara engagerad i återbruksrummet som ska öppna i hus B under hösten 2024. Styrelsen bjuder därför in alla som är intresserade av att hjälpa till att ställa i ordning återbruksrummet den 1 juli 2024 klockan 18.00

Lumire har skickat en tillsägelse till föreningen om att vi behöver bli bättre på att sortera vårt avfall i miljöhusen. Lumire kommer dels att lägga en straffavgift för felsorterat avfall samt låta bli att tömma kärl om det är felsorterat. Tillsägelsen gäller specifikt kärlet Porslin & Keramik där det ofta läggs lite allt möjligt som egentligen ska köras till Risslan. 

Efter avslutade markarbeten har det blivit över ett mindre antal betongplattor som nu förvaras vid husvagnsparkeringen vid garage 1, vid kanten mot skogsdungen. En karta med placering finns här: Gratis betongplattor (hsb.se). Styrelsen har beslutat att medlemmar i brf Kallkällan kostnadsfritt kan ta betongplattorna. Först till kvarn gäller!

Vidare kan styrelsen informera om att både statuskontrollerna och cykelrensningarna pågår för fullt. Vad gäller statuskontroll och ventilationskontroll är nästan hälften av husen helt klara och cykelrensning pågår i hus C och hus N. Vad gäller renoveringen av bastun kommer den att bli mer omfattande än vi hoppats på eftersom det upptäcks fuktskador både i bastun och väggen mot duschutrymmet.

Secor, som levererat våra dörrar till lägenheterna, har informerat att dörrarna behöver smörjas 1-2 gånger per år. Skötselanvisningarna finns på föreningens webbsida under Dörrar (hsb.se), på dokumentsidan på Mitt HSB samt utanför brf-kontoret i hus B. Vänligen notera att garantin på dörrarna har gått ut och att eventuella åtgärder som är bostadsrättsinnehavarens ansvar kommer att bekostas av respektive boende, om man väljer att ta hjälp av Riksbyggen eller annan entreprenör.

Avslutningsvis har styrelsen fått flera klagomål om att boende ovanför suterränglägenheterna får in rök och matos i sina lägenheter på grund av grillning på suterränglägenheternas uteplatser. Grillning nära fasaden samt förvaring av grillar på uteplatserna innebär dessutom en väsentlig brandrisk. Styrelsen hänvisar därför all grillning till de iordningställda uteplatserna på innergårdarna.

Med vänliga hälsningar,

Styrelsen för brf Kallkällan