Nyhetsbrev nr 7 2024

16 juli 2024 Månadens brev med information om styrelsens arbete. Sätts upp i trappuppgångar alternativt lämnas i brevlådor hos de som bor i suterränglägenheterna under veckan!

Hej alla medlemmar,

Vi hoppas att ni har en fin sommar med värme och vila! Styrelsen arbetar på med flera olika projekt, bland annat är cykelrensningen i hus C och hus N avklarad. Cyklarna förvaras hos föreningen i 6 månader innan polisen kontrollerar om de är stulna. De cyklar som ingen gör anspråk på kommer därefter att skickas till Risslan för återbruk. Vidare tackar vi alla er som kom och hjälpte till med återbruksrummet i måndags den 15 juli 2024. Skicka ett mejl till styrelsen om du är intresserad av att hjälpa till att ta hand om återbruksrummet framöver. Öppning planeras till september 2024!

Statuskontrollerna har tagit ett kortare sommaruppehåll på grund av semestern men det är ungefär halva hus C samt hela hus N och O kvar att kontrollera. Efter att alla kontroller är klara kommer styrelsen att besluta om lämpliga åtgärder. Under tiden uppmuntrar vi alla som har fått anmärkningar på sådant som faller under bostadsrättsinnehavarens ansvar att åtgärda dessa snarast eftersom det kommer att ske en efterkontroll.

Vidare har styrelsen beslutat om att köpa in ett nytt passagesystem till föreningen eftersom det gamla är uttjänt. Det innebär att taggar, taggläsare, porttelefoner och bokningstavlor kommer att bytas ut. I det nya systemet är det enklare att boka lokaler samt att det går att ta betalt för användning av exempelvis övernattningsrummet. Planen är även att öppna ett mötesrum samt en mindre gemensamhetslokal i hus B för bokningar för alla medlemmar. Installationen av det nya systemet är planerad att påbörjas i oktober 2024. Dessutom har styrelsen beslutat att ingå avtal med Go On i Luleå, vilket är ett IT företag som kommer att stötta styrelsen i IT-frågor och de inköp som behövs för att förenkla och effektivisera styrelsearbetet.

Inför hösten och vintern kommer styrelsen även att göra en del åtgärder kring växtligheten på området. Dels kommer vi att ta in hjälp med beskärning av träd och buskar på området för att öka trivselfaktorn. Tillsammans med trädgårdskunniga kommer vi även att upprätta en plan för växtligheten så att alla växter blir korrekt omhändertagna kommande år. Dels kommer vi även att göra en insats och slyröja bakom garagen samt bakom husvagnsparkeringen för att underlätta snöröjning. Planen är att försöka förvara mer snö på området för att minska kostnaderna för bortkörning av snön. Avslutningsvis har vi fått goda nyheter från Luleå kommun, det kommer att anläggas en riktig gångväg från Kallkällan nedanför Coop ut mot Blomgatan! Det ska tydligen bli gjort under denna sommar eller nästa sommar och den ska vara tillgänglig året runt.

Med vänliga hälsningar,

Styrelsen för brf kallkällan


Till nyhetslistan