Nyhetsbrev nr 8 2024

08 september 2024 Månadens brev med information om styrelsens arbete. Sätts upp i trappuppgångar alternativt lämnas i brevlådor hos de som bor i suterränglägenheterna under veckan!

Hej alla medlemmar,

Nu har statuskontrollerna och ventilationskontrollerna kommit igång igen efter semestern. Som vi tidigare nämnt är det cirka halva hus C samt hus O och hus N kvar att kontrollera. Därefter kommer styrelsen att gå igenom sammanställningen av kontrollerna och sätta upp en plan för åtgärder och efterkontroller. Du som bostadsrättshavare ansvarar för att åtgärda de anmärkningar som faller under bostadsrättshavarens ansvar, en lista på detta finns i föreningens stadgar som finns på webbsidan och på Mitt HSB. Om det är många lägenheter som har samma anmärkningar kan det bli aktuellt att göra gemensamma inköp av produkter eller tjänster för att underlätta och ge bostadsrättsinnehavare lägre kostnader för åtgärder.

Styrelsen har fått frågor om rastning och promenader med hund på området och vill förtydliga reglerna kring detta. Alla husdjur som vistas utomhus på området ska alltid vara kopplade. Det är tillåtet att promenera med djur på hela området och djur är tillåtna att vistas tillsammans med sina människor på innergårdarna. Djur ska inte rastas, det vill säga kissa eller bajsa, på gräsytan som tillhör innergården, på vägen på innergården eller i direkt anslutning till suterränglägenheterna. Dessutom ska avföring från djuren alltid plockas upp och kastas i soptunna.

Styrelsen har även fått frågor om andrahandsupplåtelse av lägenheterna och vill förtydliga några saker kring detta. Det är tillåtet att ha en inneboende, det vill säga hyra ut en del av sin lägenhet till någon annan, utan att anmäla detta till styrelsen eller ansöka om tillåtelse från styrelsen. Detta gäller så länge bostadsrättshavaren själv är bosatt i lägenheten tills vidare och det gäller även om bostadsrättshavaren skulle resa bort på en kortare semester eller liknande. Om bostadsrättshavaren avser att inte vara bosatt i lägenheten under en period och vill hyra ut en del av eller hela lägenheten, oavsett hur lång perioden är, är det att betrakta som en andrahandsupplåtelse. Andrahandsupplåtelser ska alltid godkännas av styrelsen och man måste skicka in en skriftlig ansökan om detta till styrelsen. Den som hyr ut en del av eller hela sin lägenhet ansvarar för att hyresgästen följer föreningens trivselregler samt ser till att hyresgästen kan nyttja lägenheten till fullo. Den som hyr ut lägenheten ska även se till att hyresgästens namn står på brevlådan, vid dörren och vid porttelefonen. Detta säkerställs genom att meddela namn på hyresgäst samt uthyrningsperiod till HSB kund- och medlemsservice så att de kan uppdatera informationen i porttelefonen och på brevlådorna.

Med vänliga hälsningar,

Styrelsen för brf Kallkällan