Nyhetsbrev nr 9 2024

08 september 2024 Månadens brev med information om styrelsens arbete. Sätts upp i trappuppgångar alternativt lämnas i brevlådor hos de som bor i suterränglägenheterna under veckan!

Hej alla medlemmar,

Vi vill börja med att välkomna er alla till öppningen av återbruksrummet söndagen den 29 september 2024 från klockan 12.00! Kom och titta på rummet, lämna in saker och hämta saker som är inlämnade. Vi hoppas att det är flera av er medlemmar som vill ställa upp och hålla ett extra öga på återbruksrummet så att ordningen efterföljs.

Under september månad arbetar styrelsen med budgetarbetet inför det kommande året. Vi kommer bland annat att titta på underhållsplanen för att se vilket underhåll som behövs i fastigheterna samt vilka investeringar som bör göras. I samband med detta kommer styrelsen även att se över avgifterna för lägenheterna. Arbetet blir klart under november månad så mer information kommer då.

Styrelsen arbetar även vidare med åtgärder i källarna efter det stora skyfallet som var i augusti. Det har kommit in vatten i källarna på flera av husen och i skrivande stund inväntar vi att fuktmätningarna blir klara för att därefter kunna besluta om vilka åtgärder som ska vidtas i källarna. Utomhus ser vi bland annat över dagvattenbrunnarna och spolar dem samt ser över om det går att leda regnvattnet på bättre sätt genom området. Tills vidare rekommenderar styrelsen att förvara känsliga saker upphöjda i förråden på hyllor eller i plastbackar.

Under veckan kommer de sista status- och ventilationskontrollerna att genomföras. Därefter kommer HSB att sammanställa en rapport till styrelsen. Utifrån den rapporten kommer styrelsen att besluta om vilka åtgärder som ska vidtas. De kommande veckorna arbetar även Parkkompaniet på området. De håller på att ta fram en skötselplan för alla växter på området som vi kan använda för att planera beskärning och nyplanteringar. Styrelsen kommer även att gå runt med BDX och planera årets snöröjning och halkbekämpning på området, vi kommer bland annat att kolla på de områden som ställts i ordning som snöupplag vid garagen. Vi har tidigare gått igenom historik och statistik angående snöröjningen med BDX i syfte att effektivisera arbetet och därmed minska kostnaderna.

Vi avslutar detta nyhetsbrev med att påminna gamla medlemmar och informera nya medlemmar om att det inte finns någon valberedning i föreningen. Styrelsen uppmanar alla medlemmar att engagera sig att hjälpa till att hitta förtroendevalda till föreningen. Redan nu har ett par styrelseledamöter flaggat för att de inte kommer att fortsätta i styrelsen nästkommande mandatperiod, bland annat ordförande och vice ordförande.

Med vänliga hälsningar,

Styrelsen för brf Kallkällan