Kaplanbladet NR 7/MAJ 2024

18 maj 2024 Information från styrelsen till övriga medlemmar i bostadsrättsföreningen Kaplanen, Umeå.

Avslag på överklagan

Som vi meddelade på den extrainsatta stämman tidigare i vår fick föreningen avslag på vår ansökan om att få sätta upp tak av plåt istället för tegel. Vi gjorde därefter en överklagan som tyvärr också har fått avslag. På grund av detta har vi i styrelsen valt att gå vidare med tegel.

En positiv skillnad från nuvarande tegel är att den sort vi har valt är ytbehandlad och gjord i ett material av högre kvalitet, vilket ska ge bättre hållbarhet och vara lättare att rengöra.

Takbytet börjar nu i maj

Entreprenaden drar igång nu i maj och beräknar att vara klar i oktober, vilket innebär att vi har nytt tak över huvudet innan snön kommer tillbaka – om allt flyter på som det ska. 

Lindikon som sköter detta arbete åt oss kommer att dela ut mer information i brevlådorna. Bland annat hur vi medlemmar blir påverkade och vad vi förväntas göra för att underlätta arbetet.

Trivselkväll onsdag den 22 maj

Vi träffas för att umgås och hjälpas åt att göra fint i kvarteret. Vi börjar med att äta hamburgare tillsammans klockan 17.30. Hoppas vi ses!

Föreningsstämma lördag den 15 juni

Alla medlemmar i brf Kaplanen hälsas varmt välkomna på årets ordinarie föreningsstämma den 15 juni – start klockan 10 i kvartersgården. Vi bjuder på smörgåstårta. Officiell kallelse delas ut i brevlådorna. Årsredovisningen läggs upp på hemsidan.

Styrelsen har blivit med mejl

Nu blir det lättare att komma i kontakt med oss i styrelsen, vi har nämligen skapat en styrelse-mejl. Ni är välkomna att höra av er till oss via den om ni har frågor, önskemål eller synpunkter på något i föreningen.

Med vänliga hälsningar,
Styrelsen