Nyhetsbrev november

11 november 2021 Höstens andra styrelsemöte behandlade bland annat budget, hissinspektion, cyklar och tvättstuga.

Budget

Styrelsen har antagit budgeten för 2022. Det ekonomiska läget är gott även om elpriser och administrationskostnader ökar gradvis. Avgifterna kommer att vara oförändrade nästa år, men framtida fasadreparationer och andra underhållsarbeten kan innebära en viss höjning av avgifterna inom ett par år.

Hissar

Den årliga besiktningen av hissar har genomförts. Endast två hissar (OP 19 och 27) har haft fått mindre anmärkningar, men inga större brister har observerats.

Cyklar

Vid årsstämman inkom en motion om att göra om i cykelförrådet så att det går att hänga upp cyklar på krokar. Det har visat sig omöjligt på grund av det låga taket och ventilationstrummornas placering. Vi undersöker nu kostnader för annan förvaring för trädgårdsmöblerna, som nu står i kompostrummet under vintern, så att vi i stället kan använda rummet för cyklar.

Ett påpekande: Någon medlem har ställt in en massa bråte och annat skräp i kompostrummet. Det är inte tillåtet. Det gamla kompostrummet är inte något soprum!

FMT, som sköter snöröjningen, meddelar att de inte ersätter skador på cyklar som står i vägen för snöröjningen. Cyklar ska stå i något av cykelställena.

Tvättstugan

En medlem har påpekat att det luktat mögel om kläder som tvättats. Tvättmedelsfacken är nu ordentligt rengjorda och alla som tvättar ombeds vänligen att rengöra facken grundligt efter tvätt.

Styrelsen