Nyhetsbrev november

10 november 2022 Den bistra vintern blir inte fullt så sträng som nya finansministern aviserat, inte för oss i Kavalleristen i alla fall. Det blir några avgiftshöjningar i föreningen men rätt så ”moderata”.

 Föreningens ekonomi ser bra ut, men vi kommer att få högre kostnader för bland annat el och fjärrvärme och för det lån som ska omförhandlas i oktober nästa år. Styrelsen har därför beslutat att höja avgiften med 4 procent från januari 2023. Det är den första höjningen sedan 2009. Även hyran för gästrummet höjs till 200 kr per dygn och 900 kr för en vecka.

34 medlemmar har besvarat enkäten om laddstolpar. 28 av dem har inga planer på att skaffa elbil medan 6 medlemmar har eller tänker skaffa sig elbil inom den närmaste framtiden. På grund av att en överväldigande majoritet inte har som avsikt att skaffa sig en elbil, blir vårt beslut att det inte finns en tillräcklig efterfråga som skulle motivera en installation av laddstolpar i hela Stallet. Frågan kommer att behandlas på nästa möte i samfälligheten Stallet.

En påminnelse inför julen: Tänd gärna ljus i vintermörkret, men kom ihåg att släcka. Lämna aldrig ett levande ljus obevakat. En god regel är att den som har tänt ljuset ansvarar för att det släcks. Dekorera inte ljusstaken med mossa, bomull eller annat material som kan ta eld. Kontrollera att brandvarnaren fungerar och byt batteri regelbundet. Om du upptäcker en brand - ring 112. 

Styrelsen