Informationsblad 2021-3

26 maj 2021 Informationsblad Klintbacken Nr 3 Juni 2021

Årets årsstämma

Årets årsstämma är annorlunda än tidigare år pga. den rådande pandemin. Årsstämman genomförs med endast poströstning som vi meddelat i tidigare utskick.  Årsredovisningen kommer inte att delas ut i pappersform till alla men finns att läsa på:
Årsredovisning 2020 (hsb.se) eller i mitt HSB. Om någon vill ha årsredovisningen utskriven så ordnar vi såklart det om ni mailar på info@klintbacken.nu eller ringer någon i styrelsen.            

Vårstädning

Nu är det dags för vårstädning och en container för trädgårdsavfall kommer vara på plats
från och med 210604 och stå kvar över helgen.
Du finner dessa på,

Område 1: gästparkeringen,
Område 2: tvättstugan
och
Område 3: gästparkeringen.


Ingen gemensam vårstädning planeras i dessa virustider.
Utan vi uppmanar dig ta hand om dig och vår fina bostadsrättförening.

Planteringar

Vårt område har stora grönytor vilket inbjuder boende att anlägga rabatter och andra planteringar. Eftersom alla har samma rätt till marken kan detta skapa konflikter mellan grannar som bor på samma sida av huset och båda vill ha planteringar. Vi uppmanar alla att plantera i krukor och pallkragar samt att inte plantera buskar för att detta ska undvikas.
Tänk också på föreskrivet avstånd från fasad, se:
Planteringar (hsb.se) för mer information 

Det finns ett antal vattenkranar på utsidan av husen på området, vissa hus har ingen kran medan andra hus har 2 kranar. Föreningen tillhandahåller slang till kranarna, meddela på info@klintbacken.nu om det saknas slang någonstans. Alla boende på området har rätt att använda dessa kranar även om det finns en altan byggd i anslutning till kranens placering.

Det är naturligtvis viktigt att visa hänsyn till varandra när man befinner sig intill en lägenhet man ej själv bor i. 


Matning av fåglar

Bostadsrättshavare får inte använda lägenheten på sådant sätt att störningar uppkommer för grannarna och alla ska dessutom iaktta sundhet, ordning och gott skick i och utanför huset. Fågelmatning kan medföra nedskräpning eller dra till sig skadedjur som råttor, möss eller liknande. Matning av fåglar är därför inte tillåtet med stöd av reglerna om sundhet, ordning och gott skick.

Man kan bli ersättningsskyldig om man matar fåglar och fåglarna bajsar ned fasaden eller annan egendom eller stör i sådan omfattning att det inte kan anses acceptabelt. Rör det sig om frätande fågelbajs på fasad och liknande kan fågelmataren dessutom ha vållat skador på annans egendom och kan komma att bli ersättningsskyldig för eventuella reparationskostnader om fasaden skadas. 


Grillsäsongen är här

Det finns 1 portabel grill per område som får användas av samtliga boende på anvisad plats. Grillarna förvaras i trädgårdsförrådet.

Observera:
Det är absolut förbjudet att använda kolgrill eller gasolgrill på balkongen och på plattformen
vid ingångarna på våning 2. Endast el-grill är tillåten.

                 

Gymmet

Tyvärr har gymmet vandaliserats med en pulverbrandsläckare. Händelsen är polisanmäld, sanering utförd. Kostnaden för detta betalas av vår Brf, således av oss alla gemensamt. Föreningen ser mycket allvarligt på händelsen, Tyvärr är det inte första gången det sker, ifjol var det någon som rev ner hatthyllan i hallen samt handfatet i toaletten, allt detta orsakar onödiga kostnader som belastar föreningen och därmed oss alla.

Soprum

Dessvärre har vi återkommande problem med ordningen i våra soprum. Mycket sorteras fel: kartong läggs bland brännbart, papper bland kartong osv. Våra kärl i soprummen är tänkta enbart för den dagliga sopsorteringen från hushållssopor och överfylls direkt om man har kartonger från inflyttning, möbelinköp mm. Överfyll inte kärlen, vänligen frakta t.ex. kartonger och annat skräp direkt till återvinningen vid sådana tillfällen.

Håll snyggt i soprummen och lämna det alltid i samma skick som du själv vill finna det.

Mer information kan hittas på

https://www.hsb.se/norr/brf/klintbacken/valkommen-till-klintbacken/

 

Med vänliga hälsningar

 

Styrelsen