Information om hyreshöjningar

20 maj 2024

Till dig som är medlem i Brf Linden

Vi i styrelsen har beslutat att genomföra en hyreshöjning med 9,9% den 1 juli 2024, utifrån genomfört budgetarbete. Detta beslut har fattats med hänsyn till flera faktorer som påverkar föreningens ekonomi.

Den viktigaste anledningen till hyreshöjningen är de stigande räntorna. Den senaste tiden har vi sett en kraftig ökning av räntesatserna, vilket har en direkt påverkan på våra kostnader för lån och finansiering av föreningens verksamhet. Utöver detta har vi även upplevt en ökning av våra driftkostnader, som inkluderar kostnader för el, vatten, underhåll, reparationer och förvaltning av fastigheten.

Vi i styrelsen vill understryka att de projekt som nu pågår i föreningen inte är grund till hyreshöjning utan är ett underhåll utifrån målet i ett strategiskt arbete av att minska våra utgifter, kopplade till driften av fastigheten.

Vi förstår att hyreshöjningen kan anses vara hög, men ser man över tid så har ingen eller mindre hyreshöjning skett under ett flertal år, vilket ett kvitto på att vi i grunden har en god ekonomi i föreningen. Styrelsen vill därmed även fortsatt säkerställa att föreningen kan fortsätta att erbjuda en hög standard för våra medlemmars boende och att vi kan upprätthålla en stabil ekonomi på lång sikt.

Andra höjningar som vi tidigare informeratom, avser garagen där information kommer inom kort till de som berörs, samt att vi även beslutat höja avgiften för andrahandsuthyrning.

Vi är så klart öppna för att svara på eventuella frågor eller funderingar ni kan ha angående detta beslut. Ni är välkomna att kontakta styrelsen via styreslenbrflinden@gmail.com