Uppdatering av balkongprojektet

28 juni 2024

Vi har arbetat hårt de senaste veckorna med att få till ett intermistiskt slutbesked för balkonger på plan 1 och 2. Ett intermistiskt slutbesked innebär i detta fall ett del-slutbesked från kommunen för att få börja ta ett antal balkonger i drift även om hela entreprenaden inte är klar. HSB Norr, Balkonggruppen, brandkonsult och besiktningsmän har nu lämnat in den information vi behöver och frågan ligger hos kontrollansvarig (KA) och kommun. Så snart vi har ett klart besked från kommunen kommer vi avisera för att återmontera/lämna tillbaka dörrhandtag. Vårt mål var att detta skulle vara klart innan midsommar men som ni alla vet har vi inte nått fram dit ännu. Vårt nya mål är ”så snart som vi bara kan”.

I slutet på denna vecka börjar takkonstruktioner till de översta balkongerna att lyftas upp. Dubbel- och trippelbalkonger står först på tur för att brand/mellanväggar sedan ska kunna monteras. Taken kommer inte bli klara med plåtning och undertak innan sommarledigheten utan arbetet kommer fortsätta i augusti. Förbesiktning på plan 3 är bokad tisdagen den 2 juli och om allt går bra då så väntar intensivt arbete för att få till ett intermistiskt slutbesked för balkongerna på plan 3 innan den veckan är slut. Vi kommer göra allt vi kan för att få till det, men eftersom frågan också ska gå genom KA och kommun kan vi tyvärr inte lova att vi hinner få till det innan byggsemestern.

Får vi till intermistiska slutbesked och kan öppna upp balkongerna i olika omgångar så kommer vissa förhållningsregler gälla på balkongerna eftersom entreprenaden inte är klar och fortsatt arbete kommer behöva kunna utföras på balkongerna. I samband med att dörrhandtag återmonteras kommer information kring detta att delas ut.

Smeden (Ziggma), som var kontrakterad att producera och montera stål på hörnbalkongerna på Timotejvägenhar gått i konkurs. Det kommer därför inte komma upp några balkonger i hörnet innan byggsemestern. Balkonggruppen arbetar för att en annan smed ska kunna genomföra detta så snart som möjligt efter ledigheten. Vi återkommer med mer information kring det så snart vi vet mer.

Under veckorna 28–31 kommer arbetet pausas, och starta igen vecka 32.  

Har du frågor och vill kontakta HSB Norr, Balkonggruppen eller styrelsen för Brf Näckrosen så kan du nå oss på följande adresser:

Maria Lind Calic (fd. Lindberg), Projektledare HSB Norr: maria.lind.calic@hsb.se

Pierre Wiklund, Ombud HSB Norr: pierre.wiklund@hsb.se

Andreas Bergner, Balkonggruppen (Totalentreprenör): andreas.bergner@balkonggruppen.se

Styrelsen för Brf Näckrosen: brfnackrosenumea@gmail.com

För er som missade årsstämman för Brf Näckrosen kan vi förtydliga att delar av styrelsen har bytts ut och ny ordförande i föreningen är Josefina Bengtsson. Info och om hela styrelsen kan ni hitta här!

Hälsningar,

Maria Lind Calic, Andreas Bergner och Styrelsen för Brf Näckrosen