Ny valberedning sökes

23 januari 2022 Du som äger en lägenhet i bostadsrättsföreningen Näckrosen är automatiskt medlem i en ekonomisk förening. Denna förening ägs och styrs av dessa medlemmar, och har som syfte att främja alla medlemmars ekonomiska intressen. För att föreningen ska fungera bra krävs ett engagemang från dess medlemmar. Ett sätt att engagera sig på är att vara med i valberedningen. Valberedningen väljs vanligtvis vid årsstämman, men då endast en position kunde tillsättas, och denne person nu lämnat sitt uppdrag, så saknas i nuläget en valberedning. Detta önskar vi i styrelsen få en ändring på.

Valberedningen har ett viktigt uppdrag inför förenings högsta beslutande organ: årsstämman. Till den har valberedningen i uppdrag att ta fram ett förslag på vilka personer som ska tillsätta de styrelseposter som är aktuella för nyval eller omval, samt val av revisorer. Valberedningen arbetar självständigt och inte på styrelsens uppdrag.

Arbetet i valberedningen underlättas om de som ingår där utgör en representativ del av föreningens medlemmar. Det är därför välkommet att även du som är yngre anmäler ditt intresse!

Arbetet i valberedningen går konkret ut på att:

·       Ta reda på vilka poster som är aktuella för val vid årsstämman.

·       Undersöka tillgång och behov av relevanta kompetenser i den nuvarande styrelsen.

·       Ta fram förslag på lämpliga kandidater för posterna och undersöka deras intresse av att ställa upp till val. Valberedningen kan föreslå omval av sittande styrelsemedlemmar eller föreslå nya kandidater.

·       Presentera sitt förslag till årsstämman.

För arbetet i valberedningen utgår ett arvode om 4400 kr att fördela sinsemellan. En lämplig storlek på valberedningen är 2–3 personer.

Mer information om arbetet i en valberedning finns på HSB:s hemsida

Är du intresserad av mer information eller vill ingå i valberedningen, hör av dig till:

Arvid Edberg, sekreterare och ledamot i HSB Brf Näckrosens styrelse

Mail: arvid.edberg@gmail.com

Tel.: 076-815 70 78

 

/Styrelsen        


Till nyhetslistan