Fönsterbyte

01 juli 2019 Fönsterbyten Juli - Oktober 2019 OBS!! Frågor ska och kan enbart besvaras av Mikael Björk HSB Mobil 070-2852563
Nu har de börjat byta fönter på Residensgatan, det tar 1-3 dagar per lägenhet för dem att bli klara. Ni får en lapp i brevlådan ett par dagar före de börjar med er lägenhet. 
Tänk på att det kommer att damma mycket när de sågar ut fönsterna, så det kan vara bra att plocka bort så mycket som möjligt och täcka möblerna för att skydda dem från damm.  
Att tänka på ta bort blommor och gardiner, en fri yta på ca 1 meter framför fönstret och de behöver 1 meter för att kunna ta sig fram i lägenheterna var och en ordna detta själva, annars kostar det extra, 600 kr/timmen om fönsterkillarna måste flytta och plocka ner. Det är en kostnad som lägenhetsinnehavaren själv får stå för.

Vid eventuella klagomål vänder ni er direkt till  Mikael Björk på HSB, Mobil 070-2852563

 

 

 

Nu har jag pratat med fönsterkillarna. De kommer att göra klar V Varvsgatan 16 B i vecka 31.

Om allt går så kan de börja på V Varvsgatan 16 A i slutet av nästa vecka (vecka 31), vi får lappar i brevlådorna någon dag före de börjar. Trapphuset gör de denna vecka. De kommer att börja högst upp lät det som på dem.

När de kan börja med Residensgatan 5 A-C är mindre klart men antagligen i mitten slutet av augusti. Så fort jag har mera info återkommer jag om det.

De behöver minst 1 meter för att kunna ta sig fram i lägenheten och även 1 meter framför varje fönster.

 

Preliminära uppgifter från fönsterleverantören. Vi uppdaterar så fort vi har mera uppgifter. 

3 & 4 Juli kommer alla fönster att lyftas upp på balkongerna, så glöm inte att tömma balkongerna.

Nu verkar det som att de inte kommer att ha 3 veckors semesteruppehåll. Så har vi tur så kommer det att gå fortare än det jag tidigare har skrivit. Men vi vet inte ännu hur det blir.

Den 1/7 påbörjas bytet i vårt hus på V.Varvsgatan 16 B. Sedan ska snickarna har 3 veckors semester. 

Västra Varvsgatan 16 i Augusti

Residensgatan 5 i September

Avisering om aktuell tid kommer att anslås 2 veckor innan och till varje lägenhet 1-2 dagar innan jobbet utförs. 

Att tänka på ta bort blommor och gardiner, en fri yta på ca 1 meter framför fönstret ska var och en ordna, annars kostar det extra.

Balkongerna ska vara tömda för de kommer att lyfta upp fönstrena med skylift till varje balkong.


Till nyhetslistan
Höstbrev
27 september 2019