Höstbrev

27 september 2019

Hej alla boende Oskarsvarv 1!

 

Det har varit en tuff sommar för oss alla med fönsterbytena, överfyllda parkeringar och högljudd nybyggnation!

Men det har ju blivit och kommer att bli ännu bättre till slut!!!

Eftersom vår förening har god ekonomi behöver vi inte höja hyrorna trots denna stora investering. Vi blev ändå tvungna att ta ett banklån och nu vill vi försöka amortera bort det lånet så snabbt vi kan, för vi mår alla bäst av att vara skuldfria. Det är det bästa betyg vi kan ge kommande spekulanter, en bostadsrättsförening med välskött ekonomi och trivsam miljö.

Därför kommer vi från årsskiftet dock att höja bilparkeringsavgiften till 250 kr. För ev extraplats debiterar vi 500 kr /månad. Det är ett hårt tryck på våra bilplatser och i dagsläget har vi inga möjligheter att tillskapa en gästparkering, men om vi under någon period får loss en plats så kommer vi att informera om det och även ge er ett gästparkeringskort att låna ut.

Alla ni som har en betald parkeringsplats kommer att få ett värdebevis/parkering att placera i vindrutan. Om det fortsättningsvis kommer att felparkeras på vår gård så kommer vi att tillkalla ett P-bolag och då kommer alla som inte har PARKERINGSBEVIS att bötfällas. När COOP öppnar kan det bli en tuffare situation än tidigare….

De nya postfacken är väldigt små och tål inte så mycket reklam. DYMO finns hos Katarina A (16 B) om ni vill märka upp information. PostNord har informerat oss att om postfacket blir överfyllt så kommer posten att gå tillbaka till avsändaren. Vi får inte öppna postfacken med huvudnyckel. Meddela gärna en granne om ni ska vara borta en längre period.

Det är viktigt att vi alla hjälps åt med att städa gemensamma ytor och tvättstugor efter bästa förmåga. Det blir dyrt att hyra in för sådant, och allt arbete kan inte läggas på några få personer i styrelsen heller. Just nu ser det inte trevligt ut i soprummet! Vi har kärl för brännbart, plast, metall, flaskor och tidningar. Gamla lampor och trasiga möbler får man själv köra till återvinningscentralen! Att äga en bostadsrätt betyder att ta ett litet gemensamt ansvar också!

HÖSTSTÄDNING söndag 13 oktober kl 15.00 !  Vi bär in trädgårdmöbler, blomkrukor och rustar inför vintern. Därefter gemensam middag på någon av stans restauranger för alla som deltagit.

Välkomna!

Styrelsen

Vi har numera en hemsida där vi lägger ut kontinuerlig info , här är adressen:

https://www.hsb.se/norr/brf/oskarsvarv1

www.facebook.com/brfoskarsvarv1