God Jul

22 december 2017

Nyhetsbrev - December 2017

Här kommer allra första nyhetsbrevet!

Såhär i juletider så anländer också det första nyhetsbrevet i inkorgen eller brevlådan hos alla oss boende i Brf Skidbacken.


Nyhetsbrevet kommer komma ut c:a 4 gånger per år. Om du i dagsläget får det i brevlådan men fortsättningsvis vill ha det per e-post istället: tveka inte att meddela oss detta på nyhetsbrev@skidbacken.se.

Vänliga julhälsningar,
Stefan Brattlöf, ansvarig för nyhetsbrev
Maria Trotsman, kontaktperson för arbetsgrupper

Information från styrelsen

Renoveringar

Trapphusen
Arbetet med att renovera våra trappuppgångar med byte av entrédörrar, lägenhetsdörrar, uppsättande av postboxar och målning, kommer att börja under januari 2018, preliminärt v.2. Det blir målning av källargångar vilket medför att tvättstugan ej kommer vara disponibel några dagar.

Arbetet börjar med målningsarbete och startar på Skidspåret 4 för att sedan övergå till Rågången 6 osv. De störningar som kommer att uppstå skall löpande informeras om. De 4 olika företagen som kommer att jobba kommer dagtid parkera sina bilar på trottoarerna eller innergården, vilket vi måste ha överseende med.

Värmecentralen
Eftersom uppvärmning är vår största utgift för fastighetsdriften och vår värmecentral har åtskilliga år på nacken har vi anlitat Bravida att göra  detta. De byter undercentral samt styrinstallation under v. 50, beräknas klara och utstädade v.52. Under 2018, när sommaren närmar sig, fortsätter de med stamventilbyte.

De kommer i god tid att informera om eventuella störningar.

Parkeringar

Vi vill än en gång vi påminna om att inte parkera bilar, cyklar så att de hindrar snöröjning och sandning. Inga cyklar eller annat hindrande får finnas i källarkorridorer utan bör placeras i cykel- eller egna förråd.

Många får säkert besök under helgerna så tänk på att låta gästparkeringarna vara till för just GÄSTER och inte daglig parkering för oss boende. Av säkerhetsskäl får inte motorvärmarsladden lämnas kvar i uttaget när bilen inte är inkopplad.

Även i år kommer snön läggas undan i högar på innergården för att under våren köras bort, allt för att kunna hålla nere snöröjningskostnaderna. På förekommen anledning vill vi påminna om att använda P-tillståndet när ni parkerar er bil så att ni slipper bli lappade av Securitas när de gör kontroll. Man kan inte efteråt åberopa att man ”bara glömt” sätta upp lappen eftersom Securitas debiterar oss varje P-bot. 1 st parkeringskort för 2018 kommer att delas ut innan årsskiftet. Behöver man fler går det att få mot en administrationskostnad på 500kr.

Sopsortering

Notera att kartong/mjölkförpackningar och tidningar ej lämnas i samma kärl utan åtskiljs. Grovsopor måste man själv transportera till Återvinningen på Gimonäs eller passa på vid vår och höststädningarna då vi får hit särskilda containrar för sådant.

Avgifter

Styrelsen har beslutat att ej höja avgiften för bostadsrätterna. Däremot kommer avgiften för garage, P-plats och förråd höjas med 10% i januari.

Bokning av gemensamma lokaler

Ansvarig för uthyrning av Samlingssalen Gläntan är numera Sofie Wennberg och för Övernattningsrummet och Hobbylokalen Hans Wallbecks. De kontaktas lämpligen via mejl på vår hemsida eller uthyrning@skidbacken.se

Övrigt

Många brukar passa på att nu under helgerna se över sin ekonomi och sina försäkringar. Kontrollera då, för er egen skull, att ni tecknat ett bostadsrättstillägg till er hemförsäkring.

Hjälp till med snöröjning och sandning vid entréerna, särskilt kvällar och helger då ingen fastighetsskötare är i tjänst.
Eftersom vi har haft många lägenhetsöverlåtelser under året vill vi påminna om att:
  • Renoveringsarbeten bör utföras mellan 08.00 – 22.00
  • Vid större renoveringar, meddela grannarna i trapphuset om att du renoverar och när du planerar göra större arbeten som låter lite mer.
  • Tyvärr så har inbrotten i källarförråd ökat så vi uppmanar alla att inte lämna källardörrar uppställda i onödan.
 Se även över era brandvarnare så att ni har fräscha batterier i dom.
 
 
Styrelsen och vicevärden önskar alla en
God Jul och ett Gott Nytt År!

Aktiviteter

Välbesökt luciafika 13 december


13 december så ordnades en Luciafika med information om nyhetsbrevet och arbetsgrupper men där boende även hade möjlighet att ta upp sina egna tankar och idéer. Träffen blev välbesökt med många goda samtal och inspiration.

Arbetsgruppsfika 24 januari

Välkommen den 24 januari med start 18.00 i samlingssalen Gläntan för arbetsgruppsfika.

Vill du veta mer om hur du kan starta en arbetsgrupp, höra om de arbetsgrupper som finns eller bara ha lite gott fika och trevliga samtal? Då är du hjärtligt välkommen som boende till arbetsgruppsfika i januari!

En affisch kommer upp under januari månad på anslagstavlorna.