Årsstämman genomfördes inomhus

12 juni 2024 Det mullrade och small från ett åskväder och regnet föll när Brf Stadion skulle geomföra sin årsstämma utomhus den 11 juni enligt tradition. Därför flyttades stämman inomhus till kvarterslokalen och genomfördes under under stor enighet på kort tid.

Per Aludden, HSB:s representant i Brf Stadions styrelse svingade klubban, något som han gjort de senaste tio åren. Besluten togs i största enighet, även om föreningens ekonomiska redovisning gav upphov till några frågor. Stämman präglades av att flera av de nya medlemmarna fanns på plats och de ställde av naturliga skäl frågor.

God ekonomi

Föreningens ordförande Peder Stockman förklarade med stöd av ekonomen Örn Preiman. Frågorna reddes ut till belåtenhet för frågeställarna. Även om föreningen i likhet med alla relativt nya föreningar bokföringsmässigt gjorde en förlust (916.000 kr för Stadion) så kompeneras detta mer än väl av det positiva kassaflödet för Brf Stadion. Föreningen hade per sista december 5,2 miljoner kronor i likvida medel. Dessa pengar placerades på räntebärande konton för ett år sedan och gav 124.000 kronor i ränteintäkter.

- Vi har en god ekonomi i föreningen och har för närvarande inga behov av avgiftshöjningar för medlemmarna, sade Peder Stockman. Vi kommer också att klara av kommande höjda räntekostnader. Det finns absolut ingen risk för att Brf Stadion ska hamna hos kronofogden inom överskådlig tid. Något som drabbat många bostadsrättsföreningar över hela landet, sade Stockman.

En av de viktigaste anledningarna till den goda ekonomin är alla frivilliga insatser som görs av medlemmarna. Kvällen innan årsstämman samlades exempelvis ett 40-tal medlemmar för vårstädning utomhus i kombination med varmkorvsfrossa och godis.

Göran Littorin ny i styrelsen

Personvalen genomfördes i största enighet. Peder Stockman omvaldes som ordförande för ett år. I styrelsen kvarstår Erika Edin och Tomas Lovén. Tre övriga ledamöter valdes för en tid av två år. Dessa var Lind Karlsson, Thomas Åström och Göran Littorin.

Göran Littorin ersatte Lars Pekka, journalist och styrelsens åldersman som arbetat i styrelsen i mer än tio år med uppdraget att vara föreningens kommunikatör. Han avtackades med en stor bukett blommor.

Viktig funktion

- En kommunikatör är en av de absolut viktigaste funktioerna oavsett om det handlar om föreningar, företag eller offentlig sektor. Lars Pekka har gjort ett fantastiskt jobb under tio år, sade Peder Stockman när han överlämnade blommorna.

- Att vara föreningens kommunikatör innebär att ständigt vara på alerten, vilket kan vara jobbigt ibland. Men det har mer än väl kompenserats av gensvaret från alla fantastiska människor som bor på Stadion. När jag har gått ut så har jag ofta fastnat i glada diskussionsgrupper. Då har jag upplevt att alla grannarna på Stadion är min familj. Sådan är samhörigheten på Stadion, sade Lars Pekka.

Ekonomen Ann Jansson omvaldes till styrelsens revisor. Likaså omvaldes Hans Eriksson och Larisa Pekka som föreningens valberedning.

(Detta är min sista rapport som kommunikatör och jag har denna gång tvingats referera mig själv, vilket känns konstigt. Jag får en mycket god efterträdare, nämligen Göran Littorin, erfaren skribent som ska vässa sin journalistiska kompetens. Nu vill jag verkligen tacka alla mottagare av nyhetsbrev och läsare av vår hemsida för ett enormt fint gensvar under tio år. Jag fortsätter som frilansjournalist och har flera projekt som jag inte tidigare hunnit genomföra. Självklart blir hustrun Larisa och jag kvar som medlemmar i Sveriges mest trivsamma bostadsrättsförening.  /Lars Pekka)